Opnieuw succesvol bid voor TIG Sports

Met het binnenhalen van het WK Volleyball in 2022 is sportmarketingbureau TIG Sports voor de vijfde keer in twaalf maanden succesvol in zijn bid voor een groot sportevenement in ons land.

Eerder wist TIG Sports in samenwerking met verschillende sportbonden en overheden het WK Zeilen, WK BMX, WK Shorttrack en de Invictus Games naar Nederland te halen.

Afgelopen weekend maakte de wereldvolleybalbond FIVB bekend dat Nevobo in 2022 het WK Volleybal voor vrouwen mag organiseren samen met Polen. De beoogde speelsteden in Nederland zijn Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam.
De Nevobo bereidde de afgelopen jaren een bid voor in samenwerking met de Provincie Gelderland, Rotterdam, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en TIG Sports. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland het vierjaarlijkse WK Volleybal (mannen of vrouwen) organiseert. In 2015 werd wel het WK Beachvolleybal in Nederland gespeeld.

FIVB president Ary Graça zei: “De bidprocedure was zeer competitief, maar wij zijn unaniem van besluit dat het gezamenlijke bid van Nederland en Polen er bovenuit stak. Beide landen worden verbonden in hun passie voor volleybal. Wij zijn ervan overtuigd dat Nederland en Polen een geweldige show gaan opvoeren in 2022. Voor de atleten wordt het een ultieme belevenis terwijl de fans, zowel binnen als buiten de venues, van het beste entertainment worden bediend.”

De bekendmaking kwam op het moment dat in Dordrecht het EK shorttrack plaatsvond, dat TIG Sports samen met de KNSB organiseert, en tegelijkertijd de start was van het Tata Steel Chess Tournament dat eveneens door TIG Sports wordt georganiseerd.

Van de vier andere bids die afgelopen tijd zijn binnengehaald vindt het WK Zeilen plaats in Den Haag in 2022, het WK BMX in Papendal in 2021, het WK Shorttrack in Rotterdam in 2021 en de Invictus Games in 2020 in Den Haag.