Appelpop verzet naar volgend jaar

Appelpop gaat dit jaar niet door. De organisatie vindt het bedrijfsrisico te groot, onder andere omdat de begroting van het gratis festival financieel voor de helft bestaat uit bijdragen van sponsors.

“Het is voor de meeste ondernemers onzeker of ze ons dit jaar een warm hart kunnen toedragen”, laat Appelpop weten. “Zonder een gedeelte van die bijdrages is het onmogelijk het festival verantwoord te laten doorgaan.”
Daarnaast is er begin dit jaar een traject opgestart voor het aanvragen van nieuwe, specifieke vergunningen. In goed overleg met de lokale en provinciale overheden is geconstateerd dat een volledige procedure voor deze aanvraag niet tijdig kan worden afgerond. Ook zijn er vertragingen aan de herinrichting van het festivalterrein op de Tielse Waalkade, onder andere door de hoogwater periodes.

De volgende editie van Appelpop zal nu op 10 en 11 september 2021 plaatsvinden.

Festival Classique eveneens verplaatst

Hoewel Festival Classique net niet binnen de gestelde periode van de huidige maatregelen valt heeft de organisatie besloten het festival, inclusief de strandopera La Traviata, te verplaatsen. De nieuwe data zijn 16 tot en met 20 juni 2021. Ook hier is het wegvallen van sponsors deels de oorzaak van het uitstel. "De uitbraak van het coronavirus en de maatregelen die door de Rijksoverheid getroffen zijn om de pandemie te beteugelen hebben een grote impact op onze organisatie, artiesten, makers, partners en bezoekers", laat Festival Classique in een verklaring weten. "De keten van de culturele sector staat zwaar onder druk, onmisbare schakels vallen om. Sponsoren kunnen zich niet meer committeren aan financiële toezeggingen. Hierdoor zijn we helaas niet meer in staat om Festival Classique op een verantwoorde manier inhoudelijk en productioneel te realiseren. Maar bovenal staan de veiligheid en de gezondheid van ons publiek, medewerkers en partners voorop bij het nemen van deze moeilijke beslissing."