Korfballend Nederland start actie om eenzaamheid tegen te gaan

Met de actie ‘Kleur je wereld een stukje mooier’, wil telecomaanbieder Simpel, sinds drie jaar sponsor en fan van Korfbal in Nederland, samen met korfballend Nederland haar steentje bijdragen om het isolement van mensen die noodgedwongen in isolement zitten iets dragelijker te maken.

Mensen die besmet zijn met COVID-19 en in quarantaine zitten, maar ook de ouderen in zorginstellingen, zitten in een noodgedwongen isolement. Eenzaamheid ligt op de loer. Vooral nu bekend is gemaakt dat cliënten van verpleeghuizen helemaal geen bezoek meer mogen ontvangen.
Mick Snel en Jet Hendriks (TeamNL spelers en ambassadeurs Simpel) en het KNKV roepen met de actie de korfballers van Nederland op een recordaantal kleurplaten en brieven te versturen naar mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.
"Ben bezig met wat je het liefst doet, korfbal, alleen dan anders. Geef wat kleur aan je dag en doe goed voor anderen!", aldus Jet Hendriks en Mick Snel.

Vanaf vandaag kan iedereen via www.korfbal.nl/kleuractie een kleurplaat of briefpapier downloaden. Doel is om zoveel mogelijk mensen de kleurplaat of het briefpapier te laten downloaden en op te laten sturen naar opa’s, oma’s, mensen in verpleegtehuizen, bejaardencentra en andere zorginstellingen. Simpel hoopt dat de eenzame mensen zich hierdoor niet vergeten voelen. Onder alle deelnemers worden ook nog eens digitale meet and greets met Mick en Jet verloot.