BNP Paribas sponsort North Sea Jazz

BNP Paribas is partner van het North Sea Jazz Festival 2011, het jazzfestival dat op 8, 9 en 10 juli plaatsvindt in Rotterdam.

De belangrijkste focus van de samenwerking ligt op het ondersteunen van jazztalent en het in contact brengen van kinderen met jazzmuziek. BNP Paribas doet dit via haar stichting door het steunen van North Sea Jazz for Kids en de Paul Acket Award.

De Paul Acket Award “Artist Deserving Wider Recognition” wordt jaarlijks uitgereikt aan een artiest die meer aandacht verdient voor zijn uitzonderlijke muzikantschap. Deze prijs is bedoeld voor getalenteerde jazzmuzikanten die aan het begin van hun carrière staan. North Sea Jazz helpt hen in de verdere ontwikkeling. Daarnaast reikthet festival de Paul Acket Award “Special Appreciation” uit aan een persoon die zich op het gebied van jazz, in de breedste zin van het woord, verdienstelijk heeft gemaakt.
Het North Sea Jazz Festival for Kids is een speciaal North Sea Jazz Festival voor kinderen, met als doel de kennis van jazzmuziek onder kinderen te vergroten en het enthousiasme onder kinderen voor jazzmuziek te vergroten.

De samenwerking met North Sea Jazz staat niet op zichzelf. BNP Paribas is al meer dan 15 jaar partner van jazz. Via de BNP Paribas Stichting helpt BNP Paribas jazzmuzikanten, waaronder zangeres Elisabeth Kontamanou en pianist Tigran Hamasyan, hun carrière te ontwikkelen door het steunen van hun opnames en concerten. Daarnaast ondersteunt de BNP Paribas Stichting meerdere festivals en awards, zoals het Martial Solal International Jazz Piano Competition.

André Boulanger, CEO BNP Paribas Nederland: 'BNP Paribas heeft een zeer lange geschiedenis in Nederland en is hier sterk aan het groeien. Daarom willen wij ook een bijdrage leveren aan cultuur in Nederland. Als “The Bank for a Changing World" past het North Sea Jazz festival uitstekend bij ons. Het festival is een prachtig podium voor de ontwikkelingen op het gebied van muziek en een springplank voor jong talent.'

Jan Willem Luyken, festival directeur North Sea Jazz: 'Ik ben ongelooflijk trots op de samenwerking met BNP Paribas. Om één van de grootste banken ter wereld aan het festival te mogen verbinden beschouw ik als een grote eer. Ook de invulling van de samenwerking wordt heel bijzonder. Ondersteuning van talent en muziekeducatie staan bij zowel BNP Paribas als bij North Sea Jazz hoog in het vaandel, dus daarin kunnen wij elkaar perfect vinden.'