Damen eerste sponsor Sail 2020

Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) wordt 'fan sponsor' van SAIL Amsterdam 2020. De vijfjaarlijkse parade van tall ships en honderden kleinere schepen is het grootste nautische evenement ter wereld.

Onder toeziend oog van Michel de Brauw (CFO van Port of Amsterdam) en Jan Peter van Wijk (financieel directeur van SAIL 2020) tekende algemeen directeur Hein van Ameijden van DSNS de sponsorovereenkomst. Plaats van handeling was het Scheepvaartmuseum.

Mogelijk zijn ook enkele door Damen gebouwde zeilschepen te bewonderen tijdens SAIL 2020. Te denken valt aan de dwarsgetuigde driemaster Cisne Branco (gebouwd voor de Braziliaanse marine) en het opleidingsschip Shabab Oman II.
Ook de Koninklijke Marine zal waarschijnlijk present zijn op het IJ in 2020. DSNS tekende voor het ontwerp en de bouw van een aantal grote marineschepen.

Family, Friends, Fans en Fellows

De ‘Fans van Sail’ behoren tot de derde categorie sponsors van het zeilevenement. De Family van Sail vormt de bovenste categorie en bestaat uit partijen die van oudsher met elkaar verbonden zijn rondom het evenement SAIL Amsterdam.
Naast de Family zijn de Friends van SAIL de hoofdsponsors van SAIL. Zij zijn financieel een wezenlijk onderdeel van het geheel en ontplooien diverse activiteiten in het hart van het SAIL-gebied, rondom de Tall Ships, marineschepen en het varend erfgoed. Ook voor SAIL Amsterdam 2020 wilt Sail, net als in de voorgaande edities, een vijftal Friends aan het evenement binden. In 2015 waren de hoofdsponsors ING, KPN, Staatsloterij, Delta Lloyd en TMG. Onwaarschijnlijk lijkt het dat NN de rol van Delta Lloyd overneemt. Ook ING zal waarschijnlijk niet meer als hoofdsponsor van het evenement toetreden.
Als vierde categorie heeft Sail de Fellows. Zij leveren een financiële bijdrage of een bijdrage in natura.