Nationale-Nederlanden ook dit jaar partner Dutch Dance Quiz

Op vrijdag 15 oktober keert Dutch Dance Quiz terug met de liveshow Dutch Dance Quiz: Live On Stage. De liveshow vindt plaats tijdens het Amsterdam Dance Event in het International Theater Amsterdam. Dutch Dance Quiz wordt opnieuw mede mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden.

In een twee uur durende show nemen twee teams, met onder meer radio dj Sander Lantinga en dance iconen als DJ Jean en Dano, het tegen elkaar op om hun dancekennis te testen. Nationale-Nederlanden is trots om ook dit jaar weer bij te dragen aan het samenbrengen van danceliefhebbers en een ode te brengen aan de rijke Nederlandse dancecultuur.
"De Nederlandse elektronische dance muziek heeft een geschiedenis van 30 jaar en kenmerkt zich door creativiteit, inclusiviteit, innovaties, ondernemerschap en durf", laat Nationale-Nederlanden weten. "De dance muziek, de festivals en de clubs brengen mensen samen van alle leeftijden en achtergronden. Dutch dance is onmiskenbaar een belangrijk onderdeel van het Nederlandse culturele erfgoed."

Bezoekers worden bij ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ getrakteerd op unieke momenten uit de dance-kroniek. Quizrondes worden ingeleid met iconische, originele relieken en museumstukken, zoals de eerste synthesizer van Armin van Buuren waar zijn hit ‘Blue Fear’ op werd gemaakt, maar ook de originele Roland 909 van Lucien Foort of de gouden platen van 2 Unlimited. Dit alles gaat gepaard met verrassende intermezzo’s tussen de quizrondes die worden begeleid door de band The Golden Era.

Peter Kan, bedenker van Dutch Dance Quiz: “Nadat de quiz vorig jaar met gasten zoals Reinier Zonneveld, Luuk van Dijk en Geraldine Kemper een groot succes was, zijn we super blij nu te mogen aankondigen dat we dit jaar het theater in gaan. We kunnen niet wachten om met honderden danceliefhebbers live terug te blikken op de meest spraakmakende momenten uit onze eigen dance geschiedenis. Het is nu meer dan ooit belangrijk om stil te staan bij hoe rijk, iconisch en uniek onze dance cultuur is en welke impact ons landje in de wereldwijde dance geschiedenis heeft gehad. We zijn klaar om het Nederlandse theater op zijn kop te zetten!”

Dutch Dance Quiz: Live On Stage is live te bekijken via Insight TV, die ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ uitzendt op haar Nederlandse zenders, waaronder KPN, Telfort en XS4ALL. Begin dit jaar wonnen Nationale-Nederlanden en First Day of Spring drie SponsorRingen voor de Dutch Dance Quiz-case.

Cultuursponsoring

Nationale-Nederlanden, onderdeel van NN Group, wil een positieve bijdrage leveren aan de samenleving, onder andere door maatschappelijke projecten te ondersteunen. Zo werkt men samen met vele culturele partners. Daarmee wil Nationale-Nederlanden kunst en cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek. Sinds 2018 is NN de trotste partner van het NN North Sea Jazz Festival. NN is ook hoofdpartner van het Mauritshuis in Den Haag en ondersteunt de Kunsthal Rotterdam, het Kunstmuseum in Den Haag en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Ook reikt Nationale-Nederlanden jaarlijks de NN Art Award uit tijdens Art Rotterdam aan een veelbelovend kunstenaar.