EuroParcs premium partner Floriade

Andries Bruil, directielid van EuroParcs Group en Hans Bakker, algemeen directeur van Floriade Expo 2022, ondertekenden vandaag de overeenkomst waarmee EuroParcs premium partner is geworden van Floriade.

Tijdens de Expo in 2022 toont EuroParcs naast het centrale plein in het Floriade-park twee CO2 neutrale woningen, waarin nieuwe technologieën zijn toegepast die passen bij het thema ‘Growing Green Cities’ van Floriade.

EuroParcs heeft groene ambities met twee belangrijke pijlers: het ontwikkelen van volledige duurzame recreatiewoningen en het planologisch opbouwen en inrichten van duurzame vakantieparken van de toekomst. Op de Expo geeft EuroParcs een voorproefje voor het grote publiek hoe zo’n duurzaam vakantieverblijf eruit kan zien. “Zo kunnen we samen bezoekers op de Expo niet alleen laten kennismaken met groen leven in steden, maar ook met duurzaam vakantie vieren”, aldus Hans Bakker van Floriade.

Andries Bruil van EuroParcs is van plan om vakantiewoningen met de laagste CO2 en stikstof footprint te ontwikkelen en daarmee de vakantieparken te bouwen in de toekomst. “Uiteraard willen wij onze maatschappelijke verantwoording nemen. We willen de grootste en de beste worden en dat houdt ook in dat we in nieuwe parken steeds duurzamer bouwen en groene recreatie aanbieden. Onder andere voor onze parken in Oostenrijk is dit een vereiste geworden, waar we graag aan voldoen.”

Van de meest schone bouwmaterialen tot ecovriendelijk schoonmaken, alle aspecten van de duurzame recreatiewoning van de toekomst worden nu al door EuroParcs doorontwikkeld. Het blijft nog even een verrassing welke innovaties EuroParcs precies gaat laten zien bij Floriade Expo 2022, maar Giel Hendrikx, manager innovatie van EuroParcs Group, licht alvast een tipje van de sluier op: “Het wordt echt vernieuwend en baanbrekend."