Extra activaties NN Group rondom NN North Sea Jazz

Vanaf de komende editie is NN Group in ieder geval drie jaar lang titelsponsor van North Sea Jazz, dat vanaf nu NN North Sea Jazz Festival heet. In aanloop naar het festival organiseert NN Group in samenwerking met haar partners diverse nieuwe activiteiten met het doel jazzfans een nog interessanter aanbod te bieden.

Zo vinden er in het weekend voor het NN North Sea Jazz festival gratis jazzconcerten plaats in het NN DE Café in Rotterdam. Tijdens het festival zijn er unieke jazzfoto's te bewonderen van de Nederlandse fotograaf Ed van der Elsken en de avonden worden afgesloten met North Sea Late Night, een nieuwe talkshow op het NN North Sea Jazz festival terrein.

Jazz in NN DE Café

In het Nationale-Nederlanden DE Café in Rotterdam worden in het weekend (6, 7, en 8 juli) voorafgaand aan NN North Sea Jazz drie jazzconcerten gegeven. Deze concerten zijn gratis bij te wonen en zijn onderdeel van het programma van North Sea Round Town. North Sea Round Town is het fringe festival van NN North Sea Jazz dat ruim twee weken lang neerstrijkt in Rotterdam, met een merendeels gratis, en afwisselend programma met jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop en improvisatie.

Jazz by Ed van der Elsken

Het Nederlands Fotomuseum presenteert dit jaar op NN North Sea Jazz de tentoonstelling 'Jazz by Ed van der Elsken'. In deze tentoonstelling zijn de beste jazzfoto's van de Nederlandse fotograaf Ed van der Elsken te zien. Tussen 1955 en 1961 bezocht Van der Elsken de befaamde nachtelijke jazzconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw. Alle grote jazzsterren van dat moment traden er op, zoals Chet Baker, Thelonious Monk, Ella Fitzgerald en Art Blakey. Van der Elsken was er bij en hij fotografeerde deze musici zowel 'on stage' als 'back stage'. Nationale-Nederlanden is collectiepartner van het Nederlands Fotomuseum Rotterdam en mede-initiatiefnemer van deze tentoonstelling.

Tijdens het NN North Sea Jazz Festival vindt elke avond North Sea Late Night plaats op het NN Hudson Terrace. Bezoekers van het festival zijn van harte welkom om de dag hier af te sluiten en te luisteren naar inspirerende live gesprekken. De presentatie van de show is in handen van Mike Boddé, pianist en voormalig cabaretier, en Angelique Houtveen, radio-dj bij 3FM. Iedere avond verwelkomen zij een bekende gast, die het festival die dag heeft bezocht. Verder schuiven diverse Nederlandse en internationale artiesten aan om over uiteenlopende onderwerpen te praten. In de rubriek 'Artiest & het Instrument' wordt ingegaan op de bijzondere band die muzikanten hebben met hun instrument. Bezoekers kunnen hun muziekkennis testen tijdens de muzikale quiz en tot slot wordt er vooruitgekeken naar het programma van de dag erna. De show vangt aan rond 23:00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Het NN Hudson Terrace is open voor alle bezoekers van het festival.

Merkbelofte 'you matter'

Remco Barbier, Head of Branding van NN Group: "We willen muziekliefhebbers iets bijzonders laten ervaren rondom het North Sea Jazz festival. De North Sea Late Night talkshow is een mooie manier om de dag op het festival af te sluiten. Mike en Angelique kijken samen met artiesten, bekende Nederlanders en andere jazzfans op de dag terug, in de ontspannen sfeer van het festival. En met zoveel muzikaal talent aan tafel zullen het ongetwijfeld bijzondere gesprekken worden. Deze talkshow sluit ook goed aan bij onze merkbelofte 'You matter', waarmee we willen uitdragen dat wat belangrijk is voor onze klanten, belangrijk is voor NN.”