Heineken Music Hall krijgt grotere broer in Amsterdam Zuid-Oost.

De Heineken Music Hall krijgt een grotere broer in Amsterdam Zuid-Oost. De nieuwe zaal - die de naam Music Dome krijgt - biedt ruimte aan 12 tot 15 duizend bezoekers en moet daarmee direct gaan concurreren met Ahoy' Rotterdam.

"Een stad als Amsterdam heeft een tussenmaat nodig", aldus ArenA-directeur Henk Markerink in Het Parool van afgelopen zaterdag. De zaal moet vlak naast de huidige Heineken Music hall komen te liggen. Mojo Concerts bevestigt de plannen, maar wil verder geen commentaar geven.

De Music Dome is onderdeel van de vergevorderde plannen voor het uitgaansgebied in Zuidoost die de gemeente heeft laten ontwikkelen. Behalve de grote concerthal komt er een discothekencomplex voor zes- tot zevenduizend bezoekers van ID&T, bekend van de organisatie van grote dance-feesten.

Projectleider Cor Brandsema van de gemeente benadrukt dat het gemeentebestuur een en ander nog wel moet goedkeuren. Dat gebeurt na de zomer. In 2007 zou het zogeheten Getz-center (gezondheid, entertainment, theater, zaken)gereed moeten zijn. ING Vastgoed, BAM en Ballast Nedam zijn de ontwikkelaars van het miljoenenproject.

De deelname van ID&T in het Getz-center is al langer bekend, maar nu verder uitgewerkt. Deze week kwamen alle partijen bijeen om de plannen te bespreken. "Met zesduizend tot zevenduizend bezoekers willen wij de grootste discotheek van Nederland, en misschien wel van Europa, realiseren", zegt woordvoerder Sander Groet van ID&T.