ING ook in 2024 hoofdsponsor The Streamers

The Streamers geven volgend jaar een nieuw concert in GelreDome. De grootste band van Nederland, die is ontstaan tijdens de lockdowns, keert op zaterdag 19 oktober 2024 terug naar Arnhem. Vanavond start daar een reeks van drie uitverkochte stadionconcerten van de band. ING is opnieuw hoofdsponsor.

“ING is als fan van muziek vanaf het begin bij The Streamers betrokken en we zijn blij met het succes. Muziek geeft energie en werkt verbindend. Dat willen we toegankelijk maken voor iedereen. Daarom hebben we het in de coronapandemie mogelijk gemaakt dat de concerten gratis online voor iedereen te volgen waren en dit jaar hebben we een doventolk uitgenodigd die muziek vertolkt voor circa twintig bezoekers met doofheid. Toegankelijkheid en inclusive zijn belangrijke onderwerpen voor de bank, daarom blijven we dit soort initiateven ook in de toekomst nastreven”, zegt Steffen van Iersel, Head of Sponsoring en Events bij ING Nederland.

Vanavond, morgenavond en zondagmiddag staat de groep voor het eerst in GelreDome in Arnhem. Guus Meeuwis, oprichter van de band: “We zijn al dagen met elkaar bezig om de show voor te bereiden en het is echt een feest om weer samen te zijn. Voor ons smaakt dit avontuur op voorhand al naar meer! Tel daarbij op dat er dit weekend ruim 100.000 mensen naar Arnhem afreizen, dat alle hotels vol zitten en zelfs de pop-up store weer in de stad te vinden is. Dan kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat iedereen er ongelooflijk veel zin in heeft en dat vraagt natuurlijk om een vervolg!"

Machiel Hofman vult namens de organisatie aan: “Na een moeizame start op de eerste avond in het Olympisch Stadion zijn de optredens van The Streamers met publiek uiteindelijk goed verlopen. In GelreDome kunnen we een volgende stap zetten omdat dit stadion beter is ingericht als concertlocatie. Dat er opnieuw drie stadions zijn uitverkocht bewijst wel dat de band in de afgelopen jaren de harten van de mensen heeft veroverd. We zullen de komende dagen, maar ook volgend jaar mensen blijven verrassen met The Streamers. Je weet immers nooit wie er in de bandbus stapt en waar deze naartoe reist”.

Foto: Bart Heemskerk