KPN neemt Hi-festivalsponsoring over en lanceert Music State

Met het verdwijnen van Hi als merk neemt KPN de sponsoring van de verschillende muziekfestivals van Mojo door Hi over. Daarmee wordt KPN de komende drie jaar sponsor van onder andere Pinkpop, Down The Rabbit Hole en Lowlands. Tegelijkertijd lanceert KPN ‘Music State’, een nieuw onlinemuziekmagazine waarin ontdekken centraal staat.

Het mobile first magazine moet het beste nieuws op het gebied van dance, hiphop en live music brengen. Op Music State is het laatste nieuws, de nieuwste releases en reviews te lezen. Het initiatief moet KPN als uitgever direct in contact brengen met de jongerendoelgroep.

"Muziek en mobiele telefonie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Video’s, Spotify, nieuwsartikelen, alles wordt grotendeels online en op de mobiel geconsumeerd door jongeren. Een mobile first online muziekmagazine met inspirerende content via tekst, video en exclusieve track releases was dan ook een logische stap”, aldus Jaap Postma, Directeur Consumentenmarkt van KPN.

Ook in het concept is de mobiele basis doorgetrokken. Zo is Music State de eerste Nederlandse site waar interviews in Whatsapp vorm worden gepubliceerd. Online en mobiel gaan zo hand in hand met interactiviteit.

"Music State is een entertainende, laagdrempelige site die 'music culture' tot leven brengt. We positioneren ons niet als de criticasters van de muzieksites. Onze bijdrage is juist om als brede, entertainende nieuwsvoorziening te fungeren op het gebied van dance, hiphop en festivals”, aldus Floris Visman, hoofdredacteur van Music State. "De site wordt gemaakt voor en door jongeren die midden in de ‘music culture’ staan.
KPN werkt met zogeheten State Holders: curatoren, die de bezoekers een insider view geven vanuit hun eigen expertise. Veronica van Hoogdalem is de State Holder Festivals en zal deze zomer videoverslag doen van festivals als Lowlands, Pitch, Pinkpop en Down The Rabbit Hole. Rapper Bokoesam is State Holder Hiphop en geeft de beste tips op het gebied van hiphop en hiphop. Voor Dance is dj De Sluwe Vos als State Holder aangesteld; hij spot de meest obscure underground producers en selecteert de beste elektronische muziekvideo’s. Visman: "Music State is zo steeds op de juiste plek om het nieuws te brengen dat jongeren willen. En waar ze dat willen: op hun mobiel."

KPN is initiatiefnemer van het nieuwe online magazine Music State. Verantwoordelijk voor het design, de technologische ontwikkeling en de redactionele formule is online uitgever Wayne Parker Kent, bekend van onder andere NSMBL, Culy en Froot. Mister SAM heeft de strategie en het concept van Music State ontwikkeld.