Mentos naamgever Grote Prijs van Nederland

De Grote Prijs van Nederland is terug als de Mentos Grote Prijs van Nederland, de oudste onafhankelijke muziekcompetitie voor livetalent in Nederland.

Na een gedwongen coronapauze van twee jaar gaat begin 2023 een nieuwe editie van start. Mentos heeft zich als naamgevend hoofdsponsor verbonden aan de Grote Prijs van Nederland. De grootste en langstlopende competitie voor livemuziek zal in 2023 dan ook de Mentos Grote Prijs van Nederland gaan heten. Mentos biedt nieuwe talenten graag een podium. Precies daar vinden zij, de Grote Prijs van Nederland en organisator Sounders Music, elkaar.

Paul Cudok, Sr. Brand manager Mentos: “Mentos staat voor jezelf openstellen voor frisse ideeën en nieuwe mogelijkheden. Kies je voor Mentos, dan zeg je Yes to Fresh. Een keuze voor het onbekende geeft vaak een verfrissende en onverwachte positieve ervaring. Dit sluit perfect aan bij het ontdekken van nieuw muziektalent en hen een podium te geven via de Mentos Grote Prijs van Nederland.”

Wat de grote prijs dit jaar heel anders maakt dan afgelopen jaren is dat het publiek 100% invloed heeft op het selectieproces. Het platform Sounders Music heeft voor de muziekcompetitie een nieuwe, digitale aanmeld-, selectie- en stemprocedure ontwikkeld. De Sounders Music-app staat hierin centraal. Verder sponsort het onafhankelijke muziekplatform de hoofdprijs van de Mentos Grote Prijs van Nederland; een cheque ter waarde van €10.000 voor de winnaar.

Willem Bloem, Oprichter Sounders Music: “Ons platform is ontwikkeld om talenten feedback te geven op hun muziek en via de Sounders Music-app in contact te brengen met muziekprofessionals. Dit sluit perfect aan bij de visie van Mentos, en de nieuwe manier waarop in de verschillende rondes van de Mentos Grote Prijs van Nederland op de talenten gestemd kan worden.”

Het nieuwsplatform NU.nl en Qmusic met haar vrijdagavond programma Stephan’s Pianobar zijn de mediapartners van de Mentos Grote Prijs van Nederland. De andere partners van de Grote Prijs van Nederland zijn TikTok, Buma Stemra en Postoffice.
De Grote Prijs van Nederland (GPNL) is in 1983 opgericht vanuit een samenwerking tussen Muziekkrant OOR, de VARA en Lochem Festival. Het is hiermee de langstlopende live muziekcompetitie van Nederland die de carrières van onder andere Junkie XL, Loïs Lane, Typhoon, Lucky Fonz III, Opgezwolle, Roosbeef, Eefje de Visser en WIES een boost heeft gegeven.