MOJO en Vodafone lanceren streamingplatform Larger Than Live

In een zomer zonder concerten en festivals openen MOJO en Vodafone Larger Than Live: een virtuele concertzaal waarin bezoekers interactief contact met de optredende artiest hebben. Optredende artiesten zijn onder andere De Jeugd van Tegenwoordig en De Staat.

Nielson geeft op donderdag 9 juli vanuit Ziggo Dome het eerste streamingconcert en in de daaropvolgende weken is het podium voor De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Maan, Frenna en Rolf Sanchez. Kaarten zijn nu beschikbaar via largerthan.live.

Met een streamingticket kunnen kijkers via www.largerthan.live online aanwezig zijn bij de liveshows. Hiervoor zijn alleen een internetverbinding en een scherm nodig: de streams zijn geschikt voor telefoons, tablets en laptops, en kunnen ook full screen naar de televisie of beamer worden gecast. Voor de shows wordt midden in Ziggo Dome een speciaal podium gebouwd, dat is uitgerust met state-of-the-art technologie voor kwalitatief hoogstaand beeld, geluid en licht.

Via de mobiele telefoon is het tijdens de shows bovendien mogelijk om zelf camerastandpunten te kiezen en biedt Larger Than Live een unieke interactieve omgeving, waarin publiek en artiesten op diverse manieren onderling kunnen communiceren. Hierdoor zit elke kijker thuis op de eerste rij en wordt het echte ‘live’-gevoel zo dicht mogelijk benaderd.

De optredende artiesten maken speciaal voor Larger Than Live een show die inspeelt op deze digitale omgeving. Hun grootste fans kunnen zich aanmelden om via een live-videoverbinding plaats te nemen in een virtuele Golden Circle. Zo zien de artiesten hun fans in real-time meejuichen en kunnen ze in de show worden uitgelicht.

Vodafone VIP-klanten

Klanten van Vodafone kunnen VIP worden. Wie een ticket koopt via Vodafone maakt kans op twee van de 100 zaalplaatsen, een unicum in deze tijd. Vodafone-klanten kunnen daarnaast een online meet & greet winnen en krijgen voorafgaand aan de show een virtual backstagetour.

Na deze eerste concertserie worden meer shows via largerthan.live gestreamd, waarbij een breed scala aan zalen, festivals en andere locaties denkbaar is. Ook als er weer reguliere shows mogen plaatsvinden, wordt het in veel gevallen mogelijk om een streamingticket te kopen. Hierdoor krijgt het publiek straks de keuzevrijheid om shows ter plaatse, thuis of onderweg mee te maken. Larger Than Live zet hiermee een flinke stap in de toekomst van liveconcertbeleving.

De kaartverkoop voor alle Larger Than Live shows is direct van start. Kaarten kosten 11 euro (inclusief 1 euro servicekosten) per show en zijn tot 2 uur voor aanvang van de stream verkrijgbaar via largerthan.live. Klanten van Vodafone genieten extra voordelen en maken o.a. kans om als VIP bij de show in Ziggo Dome aanwezig te zijn. Bij iedere show is het mogelijk om vanaf 20.00 in te loggen. De show zelf start om 21.00.

Het programma tot dusver:
9 juli: Nielson
11 juli: De Jeugd van Tegenwoordig
16 juli: Frenna
23 juli: Rolf Sanchez
6 augustus: Maan
8 augustus: De Staat