Spotify audiopartner van ADE 2022

Spotify is de officiële audiopartner van Amsterdam Dance Event (ADE) 2022. Met de samenwerking bundelen de muziekpartners hun krachten om de dancecultuur en diens artiesten te vieren. Ter gelegenheid van het festivalweekend, dat van 19 t/m 23 oktober plaatsvindt in Amsterdam, presenteert de streamingdienst een masterclass voor opkomende artiesten en dj’s.

Op vrijdag 21 oktober organiseert de streamingdienst de ‘Spotify for Artists’ Masterclass, een bijeenkomst voor opkomende artiesten waar zij in gesprek gaan met experts uit de muziekindustrie over hoe zij meeste uit het streamingplatform kunnen halen. Zo leren ze bijvoorbeeld over nieuwe dj-functionaliteiten op Spotify en worden ze op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen binnen de elektronic- en dancescene. Daarnaast heeft ADE in samenwerking met Spotify een playlist samengesteld met de highlights van de line-up.

De ondersteuning van de internationale en lokale elektronische- en dancescene was sinds de start een belangrijke peiler voor Spotify. Zo lanceerde de streamingdienst vorig jaar DJ Mixes. Met de feature kunnen dj’s hun sets toevoegen op Spotify. Internationale dj’s zoals Martin Garrix, Quintino, ANNA and Desiree voegden hun sets al toe op het platform. De streamingdienst is altijd op zoek naar de beste manier om de lokale electronic- en dancehelden te ondersteunen, zowel nationaal als internationaal. De samenwerking met ADE helpt hen hierbij de volgende stap te zetten.

Wilbert Mutsaers, Head of Music Benelux: “We zijn erg trots dat Spotify een samenwerking aangaat met ADE. Het voelt als een natuurlijke match. ADE opereert in het hart van de elektronische- en dancewereld, en bedient hetzelfde doel als Spotify: dance- en elektronische artiesten, producers en dj’s over de hele wereld ondersteunen door ze een platform, zichtbaarheid en redactionele ondersteuning te geven. Veel internationale dj’s komen uit Nederland. Het is daarom geen toeval dat het belangrijkste dance-/electronic congres en showcasefestival ter wereld in Amsterdam is ontstaan. Nu Spotify en ADE de handen ineenslaan om samen de dance/electronic scene nog groter te maken, kunnen we niet wachten tot het event binnenkort van start gaat!”

Foto: ADE / Kapa Photograhy