TivoliVredenburg en AB InBev verlengen en vernieuwen

TivoliVredenburg en bierbrouwerij AB InBev verlengen hun bestaande partnership met vijf jaar. Om dit te vieren stroomt op vrijdagavond 10 mei voor het eerst Jupiler 0,0% door de taps van het podium en wordt Leffe Blond 0,0% op fles geïntroduceerd.

De landelijke primeur is het startschot van een nieuwe samenwerking, waarin de partners invulling geven aan de gezamenlijke doelstelling om verantwoord genieten te promoten.

Op 10 mei presenteerden de partners Jupiler 0,0% van de tap, en het allereerste alcoholvrij abdijbier Leffe Blond 0.0% op fles in Park 6 in TivoliVredenburg: het vrij toegankelijke indoor park op het grote binnenplein, met uitzicht over Utrecht. De bezoekers kunnen elkaar hier ontmoeten, komen dansen en bovenal 0,0% komen proeven. Op feestelijke en bijzondere wijze konden bezoekers van Park 6 kennis maken met Leffe Blond 0,0% en Jupiler 0,0% op tap - meer heb je niet nodig voor een geslaagde vrijdagavond.

Met de introductie van Leffe Blond 0,0% op fles en Jupiler 0,0% op tap willen de partners verantwoord genieten nog meer tot de norm maken, door bezoekers aan te moedigen vaker voor alcoholvrij bier te kiezen. De komende maanden zullen ook andere laag-alcoholhoudende bieren worden gepromoot.

Pieter Anciaux, horecadirecteur AB InBev: “We zijn enorm blij met de vernieuwde samenwerking met TivoliVredenburg, met wie we al jaren bijzonder goed en intensief samenwerken. We zijn heel trots dat TivoliVredenburg de primeur heeft om als eerste in Nederland grootschalig Jupiler 0,0 procent op tap beschikbaar te hebben. We kijken ernaar uit de komende jaren samen verder aan de slag te gaan om verantwoord drinken nog meer tot norm te maken.”


Jeroen Bartelse, directeur TivoliVredenburg: “Bierbrouwerij AB InBev stapte vijf jaar geleden met ons in een groot avontuur: een uniek nieuw muziekgebouw voorzien van kwaliteitsbier. De infrastructuur van AB InBev is letterlijk bij ons ingemetseld. Vanaf de eerste dag werkte het. Dat vertrouwen in elkaar legt de basis voor een duurzame samenwerking, die we nu verdiepen met initiatieven gericht op gedeelde idealen: duurzame consumptie en verantwoord drinken. De innovatie om Jupiler 0,0 procent grootschalig beschikbaar te maken via de tap is daar een mooi voorbeeld van.

AB InBev en TivoliVredenburg zijn vanaf de opening vijf jaar geleden partners.

Foto: Jelmer de Haas