TivoliVredenburg en Vrumona blijven partners

TivoliVredenburg en Vrumona gaan in combinatie met Unilever opnieuw een partnership aan voor vijf jaar. Daarmee wordt de huidige samenwerkingsovereenkomst van ruim twintig jaar verlengd.

Nieuwe producten en aandacht voor non-alcoholische dranken zijn belangrijke speerpunten voor TivoliVredenburg. Vrumona wil hier goed op inspelen met A-merken als Pepsi en Royal Club. Ferry Poppegaai, directeur OOH van Vrumona: "Wij zijn continue aan het innoveren en introduceren, vooral in het laagcalorische segment. Daarnaast spelen de nieuwe craftmerken van start up dochter Sir Joe direct in op de huidige trends binnen de horeca met o.a. de merken Tenzing en Butcha die passen binnen onze missie ‘Goed en Gezond drinken voor Iedereen."
Tevens is de samenwerking met Unilever en Lipton een belangrijk onderdeel van het partnership.

Jeroen Bartelse, algemeen directeur van TivoliVredenburg: "Jaarlijks verwelkomen wij meer dan een miljoen bezoekers die genieten van ons diverse concertaanbod. Ons publiek is dan ook zeer gevarieerd en dat vraagt om een partner met een breed assortiment die ons begrijpt en met ons meedenkt. Daarnaast sluiten de nieuwe frisdranken van Sir Joe aan bij de toenemende vraag van ons publiek naar meer bijzondere, alcoholvrije dranken."

In de vernieuwde samenwerking speelt duurzaamheid een prominente rol. Zo wordt er extra ingezet op het inrichten van een circulair systeem voor alle PET-afval. Ferry Poppegaai: "PET is een grondstof en geen afval. Helaas belanden veel PET bekers- en kleine flesjes doorgaans in het restafval. Hierdoor kunnen ze niet tot nieuwe plastic bekers en/of flessen worden verwerkt. Om van plastic nieuwe bekers en flessen te maken, is een schone stroom van PET-afval cruciaal. Om bezoekers hiervan bewust te maken, gaan we deze flesjes en bekers apart inzamelen. Hiervoor wordt onder andere op een ludieke manier een flessenautomaat ingezet. Een korte video op de flessenautomaat laat zien hoe het recycleproces van PET-flessen in zijn werk gaat.’ Ook wordt er gezocht naar andere eyecatchers die er toe bijdragen dat het PET-afval op juiste wijze kan worden ingezameld en niet in de restafvalstroom belandt."