VriendenLoterij nieuwe hoofdsponsor Musical Awards Gala

De VriendenLoterij is de nieuwe hoofdsponsor van hét musicalgala van het jaar: de Musical Awards. De prestigieuze awards worden op maandag 15 mei in het AFAS Circustheater in Scheveningen voor de 21e keer uitgereikt. Vorig jaar vielen onder andere de musicals Disney's Alladin en 14 De Musical en musicalsterren als Pia Douwes, Nyassa Alberta en Stanley Burleson in de prijzen. De genomineerden van 2023 worden op vrijdag 28 april bekendgemaakt.

Geert Friebel, hoofd Marketing & Partnerships VriendenLoterij: 'Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij steunen wij een grote verscheidenheid aan organisaties die zich inzetten voor cultuur en welzijn van mensen én vieren we het werk van deze organisaties. De missie van de VriendenLoterij sluit dan ook naadloos aan op die van de Musical Awards: het vieren van de rijkheid aan producties en het bieden van een stimulans aan kunstenaars en makers voor de toekomst. We zijn blij om hier als hoofdsponsor van het gala en via de VriendenLoterij Publieksprijs Beste Musical aan bij te kunnen dragen."

Erwin van Lambaart, bestuursvoorzitter Stichting Musical Awards: ‘Fantastisch dat de VriendenLoterij zich voor de komende twee jaar heeft verbonden aan het Musical Awards Gala. Beide partijen geven daarmee letterlijk en figuurlijk een podium aan de Nederlandse cultuursector en de ontwikkeling daarvan. Dit partnerschap benadrukt het grote belang en waarborgt de viering voor de komende edities, waarmee unieke creatieve en uitvoerende prestaties van de beste talenten jaarlijks worden geëerd en gevierd."

De 21ste editie van het Musical Awards Gala vindt plaats op 15 mei 2023 vanuit het AFAS Circustheater en wordt vanaf 20.30 uur rechtstreeks uitgezonden door AVROTROS op NPO1. De jury, bestaande uit juryvoorzitter Hilde Scholten, Henriette Tol, Maurice Luttikhuis, Joy Kreiken, Arno Gelder, Dianne Zuidema en nieuwkomer Jamai Loman hebben het afgelopen jaar de musicals bezocht. Daarnaast kan het publiek op twee awards stemmen, de VriendenLoterij Publieksprijs Beste Musical en de Eventim Publieksprijs Beste Familiemusical. Het gaat om musicals die tijdens dit theaterseizoen te zien zijn.