Ziggo wordt sponsor Ziggo Dome

Ziggo wordt de naamgevende businesspartner van de nieuwe concerthal in Amsterdam. Dat hebben de exploitant, AMDE BV en Ziggo vandaag bekendgemaakt.

De Ziggo Dome, die pal naast de Amsterdam ArenA verschijnt, opent begin 2011 haar deuren. De concertzaal heeft ruimte voor 15.600 bezoekers. Ziggo verbindt haar naam voor een periode van twaalf jaar aan de muziektempel, tot en met 2020.

De samenwerking tussen Ziggo en de Dome is vooral gericht op het aanbieden van muziekentertainment in een comfortabele en kwalitatieve omgeving. De programmering bestaat uit concerten van nationale en internationale artiesten, family entertainment en andere evenementen. Het aanbod is divers en geschikt voor een breed publiek. Live Nation heeft als eerste een contract getekend met Ziggo Dome, voor het organiseren van concerten van grote nationale en internationale sterren. In de Ziggo Dome worden ongeveer 100 evenementen per jaar georganiseerd. Het verwachte jaarlijkse bezoekersaantal is 1,2 miljoen.

Commercieel directeur van exploitant AMDE BV, Danny Damman: "Wij zijn enorm verheugd met de keuze van Ziggo om met ons een dergelijk partnership aan te gaan. Het partnership met Ziggo is uniek in zijn soort, mede door de nieuwe producten en concepten die we samen gaan ontwikkelen. Ziggo voegt straks daadwerkelijk iets toe aan de Dome.”

"Het businesspartnership gaat verder dan alleen het verbinden van onze naam”, zegt Marcel Nijhoff, commercieel directeur van Ziggo. "Doel van de nieuwe samenwerking is steeds de nieuwste digitale mogelijkheden te verbinden aan een van de belangrijkste pijlers uit de entertainmentindustrie: live muziek. Wij willen onze toegevoegde waarde laten zien, voor, tijdens en na ieder evenement.De kernwaarden van de Ziggo Dome komen volledig overeen met onze kernwaarden.Bovendien geeft de Ziggo Dome ons de mogelijkheid onze klanten en relaties persoonlijk te ontmoeten.”

Nijhoff stelt verder dat de Ziggo Dome een centrale rol gaat spelen in de marketing en communicatie van Ziggo. De Ziggo Dome wordt een strak vormgegeven zwart gebouw van vier verdiepingen.Boven de zaalvloer komen twee ringen met tribunes. Op deze zittribunes kunnen respectievelijk 4030 en 4470 fans plaats nemen. Ook komt er een apart gedeelte,speciaal ingericht voor clubmembers en genodigden. In totaal zullen hier 800 member seats worden gerealiseerd. De buitenzijde wordt geheel voorzien van LED-verlichting.