Ajax eSports en PayPal verlengen samenwerking

Ajax eSports en betaalservice PayPal hebben hun vorig jaar ingezette, succesvolle samenwerking met een jaar verlengd.

Doel van deze samenwerking is om het gemak van PayPal nog meer onder de aandacht te brengen van de fans van Ajax eSports; gamers die veelal behoefte hebben aan een gemakkelijke manier om online te betalen.

Jan-Willem Roest, general manager Benelux en Ierland van PayPal, is trots op de voortzetting van de samenwerking: ''eSports is wereldwijd een snelgroeiende markt en de verwachting is dat de groei de komende tijd aanhoudt. FIFA is de nummer één sportgame in Nederland en Ajax heeft bewezen wereldwijd voorop te lopen op het gebied van eSports. Het is knap hoe Ajax met eSports een nieuwe doelgroep aan zich weet te binden. De ideeën voor komend seizoen zijn indrukwekkend, en dat heeft ons doen besluiten om de samenwerking met een jaar te verlengen.”

In 2017 was PayPal de eerste partij die bewust koos om binnen Ajax specifiek het domein eSports te omarmen. Menno Geelen, commercieel directeur bij Ajax, is blij dat die keuze is bevallen en dat de overeenkomst is verlengd. “We zijn dit partnership aangegaan met een duidelijk doel. Het afgelopen seizoen is gebleken dat het gemak en de voordelen van PayPal in de smaak vallen bij de doelgroep van FIFA eSports. Gamers willen snel en makkelijk online kunnen betalen – zonder veel gedoe – en PayPal maakt dit mogelijk. We zijn verheugd dat deze toonaangevende partij ervoor gekozen heeft om langer met ons door te gaan.”

Playseat

Ajax eSports en Playseat hebben een partnership getekend voor 3 jaar. De producent van gamestoelen brengt in samenwerking met Ajax eSports een Ajax-stoel internationaal op de markt voor fans en bedrijven. Daarnaast ondersteunt de nieuwe partner de Amsterdamse eSporters met Ajax-stoelen om optimaal te kunnen presteren. Playseat is de 9e partner van Ajax eSports.

Nogmaals Menno Geelen: “Het is mooi om te zien dat onze virtuele tak blijft groeien. Om toegevoegde waarde te blijven leveren aan onze eSporters en fans zijn we continu opzoek naar relevante partnerships. Playseat is hier een illustratief voorbeeld van. “