Competities eSports House 010 van start met 11 partners

Na de start van de Dutch College League open qualifiers en de uitzendingen Inside eSports op 2 oktober, start het eSporthouse 010 vandaag met de eerste competitie en uitzendingen van Inside eSports uit hun eSports programma: de Mijndomein Masters.

De competitie wordt gestart met 11 partners. Naast Acer, Taco Bell en Axe die hun partnerships verlengen en uitbreiden zijn Mijndomein en Trust verbonden aan de Mijndomein Masters: Mijndomein als naamgevend sponsor en Trust die het prijzengeld van 7.000 euro beschikbaar stelt.
De volgende leveranciers hebben zich aan eSports House 010 verbonden: Klupp Sportswear, Vertagear en VLS. Speedseats heeft zich specifiek verbonden aan de Dutch College League. Vertagear staat ook garant voor het prijzengeld van de Dutch Dota Championships.
Als mediapartners is een samenwerking aangegaan met Fox Sports, Twitch en Sportnieuws.nl. Gesprekken met een aantal potentiële partners worden op dit moment nog gevoerd en men hoopt voor de start van de competities nog minimaal 5 partners aan eSports house 010 toe te kunnen voegen.

Vliegende start

eSports House 010 heeft vanaf begin juli een vliegende start gemaakt in de oude Gaskoepels in Feijenoord Rotterdam door een aanzienlijke bijdrage vanuit Citylab 010 van de gemeente Rotterdam vanuit een initiatief van Nolan Noordzij. Later deze maand volgen nog de Dutch Dota Championships (Dota 2) op 21 november en de Dutch College Premier League (League of Legends) op 22 november. Alle competities zijn live te volgen in het programma inside eSports op Fox Sports, en online op twitch.tv/insideesportstv.

Naast de competities vinden er in het eSports House 010 ook Bootcamps plaats. Ecco Zulu en Trust Gaming hebben al van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Invitationals en lokale toernooien met een game type en verdeeld over 4 speeldagen staan op het programma voor februari 2018 en daarna.
Vanuit eSports House 010 zal in de winterstop als pilot samen met Rotterdam Sport Support de Dutch E soccer League Rotterdam plaats vinden bij 6 Rotterdamse plus clubs met FIFA 18.

eSports House 010 is een initiatief van Gamers First een E sport media Marketing bureau van Joost Roset en Wim Noordzij. Voor de communicatie rondom alle eSports house 010 activiteiten is een samenwerking aangegaan met Speco en TDE. Doelstelling is om met alle stakeholders in eSports Land in de komende jaren eSports op een hoger en professioneel niveau te brengen waarbij samenwerking en cross overs prioriteit hebben om het eSports landschap in Nederland verder vorm te geven.