Deloitte nieuwe partner ESL Dutch Championship

Deloitte slaat de handen ineen met esportsmarktleider ESL Benelux en is hiermee de eerste zakelijke dienstverlener binnen de wereld van esports.

Deloitte is partner van het ESL Dutch Championship en levert een bijdrage aan de groepsfase en aan de finales tijdens Bright Day op 24 en 25 november.

Het partnership is onderdeel van Deloitte’s strategie gericht op innovatie en technologie en ondersteunt de zoektocht naar nieuw, technisch talent. De ontwikkelingen en groei van deze sport bieden Deloitte de mogelijkheid om een jongere, zeer relevante doelgroep te bereiken en cybersecurity op de kaart te zetten.

Gamen en ethisch hacken

Deloitte Cyber Risk Services zet gaming zelf al veelvuldig in om onder andere haar ethical hackers te trainen. Het team ontwikkelde hiervoor een eigen online omgeving genaamd ‘Hackazon’ waar collega’s, als onderdeel van hun werk, specifieke skills kunnen trainen door middel van games. Tom Schuurmans, director Cyber Risk Services Deloitte: “Om als esporter succesvol te kunnen zijn moet je beschikken over een specifieke skillset, zoals probleemoplossend vermogen, presteren onder tijdsdruk en out of the box denken. Dezelfde vaardigheden heb je nodig in ons vak als ethisch hacker, waarbij we in opdracht van bedrijven op zoek gaan naar een lek in digitale systemen en deze vervolgens helpen te dichten. De samenwerking met ESL Benelux biedt ons een unieke mogelijkheid om kennis te maken met nieuw talent en cybersecurity ook hier op de kaart te zetten.”

Jaap Visser managing director van ESL Benelux: “We zijn ontzettend blij met deze mooie samenwerking tussen ESL Benelux en Deloitte voor de ESL Dutch Championship. Deze samenwerking is niet alleen een grote stap voorwaarts voor de esports in het algemeen maar hiermee helpen we Deloitte ook met het werven van nieuw talent via speciale promoties en activaties voor onze doelgroep. We kijken uit naar een mooie en langlopende samenwerking."

Over ESL Benelux en ESL Dutch Championship

Speciaal voor het ESL Dutch Championship heeft Deloitte binnen het eigen Hackazon-platformverschillende games ontwikkeld waar iedereen zijn of haar hackingskills kan testen. Ook kunnen deze games gespeeld worden in de Deloitte-stand tijdens de finales.

De groepsfase van het ESL Dutch Championship is inmiddels van start en is live te volgen via het Twitch-kanaal van ESL Benelux. De finales vinden plaats als onderdeel van Bright Day op 24 en 25 november. ESL Benelux is onderdeel van ESL en maakt onderdeel uit van eMense. ESL is ‘s werelds grootste esportsorganisatie en organiseert vele online en offline esportscompetities voor gamerscommunities en esporters.