Jantje.gg: nieuwe digitale voetbalcompetitie van de KNVB

De KNVB lanceert vandaag in samenwerking met KPN Jantje.gg, een digitaal platform voor E_voetballers om FIFA-wedstrijden te spelen in competitieverband, op verenigingen, thuis, in je eigen regio en op je eigen niveau. Met Jantje.gg wil de KNVB de ruim anderhalf miljoen FIFA-spelers die Nederland kent met elkaar verbinden.

In oktober 2020 startte de KNVB samen met launchingpartner KPN met het uitrollen van een E_voetbalstrategie. In de eerste fase zag E_Oranje het licht, een nieuw digitaal vlaggenschip naast het Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen en Jong Oranje. In fase twee realiseert de KNVB een nieuwe digitale voetbalcompetitie: de KNVB E_Competitie op Jantje.gg. Allebei met als doel een jonge doelgroep, die voetbalt op het plein, op het veld én digitaal, al op jonge leeftijd te binden aan het voetbal en aan de KNVB.

Het Nederlandse voetbal kent een voetbalpiramide, die loopt van de vijfde klasse amateurvoetbal tot de Eredivisie betaald voetbal. De KNVB E_Competitie vormt de aanzet van de digitale voetbalpiramide, waarin amateur FIFA-spelers georganiseerd de competitie aan kunnen gaan met spelers van hun eigen niveau en uit hun eigen regio. De KNVB organiseert vanaf maandag 10 januari 2022 het eerste seizoen, dat acht tot negen weken zal duren. In de eerste twee weken spelen de spelers plaatsingswedstrijden in verschillende regio’s waarin het niveau van de spelers wordt bepaald.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “De doelgroep van twaalf tot en met 24 jaar heeft een andere voetbalbeleving. Zij zien online- en offlinevoetbal niet meer als losse werelden. Het is een ‘online-trend’ en de KNVB voorziet deze jonge doelgroep graag in hun behoefte. Met Jantje.gg geven we meiden en jongens een extra mogelijkheid om in contact met voetbal te komen, anders dan via de meer traditionele route. Door deze doelgroep in een vroeg stadium via Jantje.gg aan het voetbal te verbinden, hopen wij hen voor het leven te kunnen voorzien van alles wat de KNVB aan voetbalaanbod te bieden heeft.”

Aanmelden voor Jantje.gg is gratis en kan vanaf twaalf jaar oud via Jantje.gg. Na de start op maandag 10 januari 2022 moedigt de KNVB de spelers aan om iedere maandag competitiewedstrijden te spelen.