KPN maakt ‘Legends of Gaming’ opnieuw mogelijk

Met jaarlijkse toernooien en spin-offs, is ‘Legends of Gaming’ een fenomeen onder Gen Z’s en Millennials op YouTube Vandaag start het zevende seizoen van het grootste gaming-platform van Nederland ‘Legends of Gaming’ (LOG) op YouTube, gecreëerd én geproduceerd door YouTube Agency Team5pm.

Met meer dan 540.000 abonnees, 170 miljoen views en 22.5 miljoen uur aan kijktijd (100% organisch verkregen), kan de online gameshow zich een begrip in de hedendaagse gaming-community op YouTube noemen. Na twee noodgedwongen thuis-producties vanwege de pandemie, is het zevende seizoen in een gloednieuwe studio gefilmd met een nieuw design en nieuwe influencers als zogeheten 'Legends'. Met provider KPN als trouwe hoofdsponsor, maakt de YouTube-serie jaarlijks serieuze impact bij Gen Z’s en Millennials.

Legends of Gaming heeft onderhand zeven seizoenen, 550 video's en meer dan 5.8 miljoen likes op de teller staan. Hiermee heeft het platform een definitieve plek in het YouTube gaming-landschap verworven. Dit werd bekrachtigd door nationale én internationale onderscheidingen als de Grand Prix en The Lovie Awards. Ook sleepte het populaire programma nominaties voor een Drum Award en YouTube Works Award in de wacht. In het nieuwe seizoen zullen wederom acht grote YouTubers en streamers strijden in gamebattles en -challenges om uiteindelijk te bepalen wie de “Legend of Gaming” is. Naast een nieuwe studio, re-branded design én een scala aan influencers, introduceert seizoen zeven een nieuw element genaamd de 'Elimination Zone', waarbij een Legend definitief uit het toernooi geëlimineerd kan worden. Het aantal deelnemers zal daarmee dit seizoen voor het eerst afnemen. Hoofdsponsor KPN en Hardware Leverancier HP OMEN zijn ook dit jaar weer trotse partners van het online programma.

Robin Clements, EVP Marketing en Products van KPN: "Sinds de start van 'Legends of Gaming' is KPN erbij en het is cool om te zien hoe het gametoernooi in slechts enkele jaren tijd is uitgegroeid tot het grootste gaming-gerelateerde platform van Nederland."

Met 5G, Unlimited en First Class Internet is het netwerk van KPN de basis voor de meest veeleisende gamers. Als hoofdsponsor van de eDivisie en launching partner van E-Oranje heeft KPN een langdurige relatie met gamend Nederland. Deze proposities en sponsorship samenwerkingen zijn op een mooie manier geïntegreerd in dit nieuwe seizoen.

Legends of Gaming wordt in-house gecreëerd en geproduceerd door YouTube Agency Team5pm. De officiële trailer verschijnt op 29 oktober. De eerste aflevering is te zien op 2 november en tot 21 februari 2023 is er elke woensdag en zaterdag om 17:00 uur een aflevering live te zien op het YouTube-kanaal van Legends of Gaming.