mCon esports gaat Rotterdam vertegenwoordigen

Vanaf vandaag is mCon esports de officiële esports organisatie van Rotterdam. Door het topteam aan zich te binden wil Rotterdam de ambitie onderstrepen om de esports hoofdstad van Nederland te worden. Daardoor is mCon esports de eerste organisatie die zich allieert met een stad.

Gemeente Rotterdam heeft de ambitie om dé esports hoofdstad van Nederland te worden. Zo haalde zij afgelopen jaar al het grootschalige internationale esports en gaming evenement DreamHack naar de stad. Rotterdam pakt door en weet nu ook één van de meest succesvolle en iconische esportsclubs van Nederland aan zich te binden. Vanaf heden vertegenwoordigt mCon esports de stad, waarmee Rotterdam haar ambities als pionierstad extra kracht bij zet.

Door de samenwerking met mCon esports is Rotterdam de eerste stad die een team aan zich bindt. Johan van Herpen, beleidsadviseur sport bij gemeente Rotterdam, licht toe: “Rotterdam is een innovatieve en dynamische stad. De ambitie om esportshoofdstad van Nederland te zijn past daarbij. Daarvoor heeft Rotterdam de esports als breedte- én als topsport nodig. De topsport kan bijdragen aan de (nationale) erkenning van esports als sport. Met de inzet van mCon als topsportteam en als influencers wil Rotterdam esports op een positieve manier benutten. We zetten als Rotterdam in op esports om meer mensen in beweging te brengen en houden. Sportverenigingen versterken zich met het inzetten van esports. We zijn dan ook blij dat mCon esports de stad Rotterdam heeft gekozen als thuisbasis om zo samen te werken aan de top- en breedtesport in de stad.” aldus Johan van Herpen, beleidsadviseur sport bij gemeente Rotterdam.

Het is een unieke samenwerking beseft ook Ruben Been, algemeen directeur van mCon esports. “We zijn er trots op dat we de esportshoofdstad van Nederland mogen vertegenwoordigen. Met zoveel esports kennis binnen één stad en een vooruitstrevende gemeente hebben we een unieke positie waar we esports in binnen- en buitenland op de kaart kunnen zetten.” aldus Ruben Been, algemeen directeur van mCon esports. “We nemen onze maatschappelijke rol ook erg serieus. We willen de jeugd dromen en kansen bieden om zelf professioneel esporter te worden. Dit doen we op een verantwoorde manier waarbij een gezonde leefstijl en fysiek sporten centraal staat”, voegt operationeel directeur Marcel Opperman eraan toe.

House of Esports

Het Rotterdamse bureau House of Esports heeft een grote rol gespeeld bij de unieke samenwerking tussen Rotterdam en mCon esports. “mCon esports is niet weg te denken uit de Nederlandse esports sector en gemeente Rotterdam heeft grootse ambities met esports. Wat ons betreft een perfecte match en daarom hebben wij mCon esports en gemeente Rotterdam met elkaar in contact gebracht. Gezamenlijk bouwen we aan een sportpiramide van breedtesport naar topsport, waarbij mCon esports als topteam een voorbeeldfunctie bekleedt. Daarnaast zien we beiden de meerwaarde van gamen en esports als middel om jongeren te bereiken en werken we samen op het gebied van onderwijs en welzijn.”, aldus Wim Noordzij, oprichter van House of Esports.

De professionele organisatie mCon esports is al sinds 2008 actief op het hoogste niveau van de Benelux. Het Nederlandse topteam heeft een rijke geschiedenis met esports titels zoals League of Legends, Counter-Strike, Rocket League en Hearthstone. Zo kroonde mCon esports zich meerdere malen tot Nederlands en Benelux kampioen en schreef mCon esports talloze toernooioverwinningen op haar naam, waaronder GameForce Masters, Tweakers Gaming Live en Kayzr League. mCon esports is echter meer dan een esports organisatie. “We zijn een community voor liefhebbers van esports waarbij zowel de gamers als fans zich thuis en verbonden voelen. We verbinden, inspireren en vermaken met esports op het hoogste niveau en met nationale helden. We zijn er niet alleen voor de spelers, maar ook voor de fans. Zo staan we met onze eigen stand op gaming evenementen en organiseren we online toernooien voor de community. Zeker in coronatijd zijn de online toernooien enorm populair.’’, legt Ruben Been uit.

Esports is een opkomende industrie in Nederland. In andere landen zoals Amerika en Zuid-Korea, maar ook in buurland Duitsland, is deze niet meer weg te denken. In Nederland wordt esports ook steeds populairder en erkennen steeds meer bedrijven en overheidsinstanties de potentie ervan. Ruben Been, die naast mCon esports ook werkzaam is bij het Grafisch Lyceum Rotterdam als Projectleider Esports, voorspelt een mooie toekomst voor de industrie: “Komende jaren zal esports nog verder groeien. Het zal me niets verbazen als esports over 10 jaar populairder is dan voetbal. Samen met Rotterdam willen we bouwen aan de toekomst van de Nederlandse esports.”

Op dinsdag 2 juni komt 'mCon esports Rotterdam' voor het eerst in actie tijdens de prestigieuze Dutch League. Met de game League of Legends nemen zij het onder andere op tegen het esports team van PSV Eindhoven.