Mercedes-Benz nieuwe partner ESL Benelux

ESL Benelux, onderdeel van ‘s werelds grootste en toonaangevende esports-organisatie ESL, gaat een samenwerking aan met Mercedes-Benz voor het ESL nationaal kampioenschap. Hiermee wordt de wereldwijde samenwerking tussen ESL en Mercedes-Benz verder uitgebreid waarbij het merk met de ster de mobiliteitspartner van ESL Benelux wordt.

"In de afgelopen jaren heeft Mercedes-Benz wereldwijd zijn betrokkenheid in de wereld van de esports verder uitgebreid”, vertelt Peter Zijlstra, Marketing Manager Mercedes-Benz Cars voor de BeNeLux. “Voortaan betekent dat, dat we ook partner zijn van de Nederlandse en Belgische esports-kampioenschappen. Met deze sponsoring proberen we nieuwe doelgroepen te bereiken. esports biedt ons immers de gelegenheid om de dialoog aan te gaan met jongeren, met name jongeren die affiniteit hebben met technologie en innovatie. Kortom, we zijn erg blij om deel uit te maken van deze gaming community en steunen ESL graag in de verdere uitbouw van deze spannende sport in de Benelux.”

“Het verheugt ons Mercedes-Benz te mogen verwelkomen als nieuwe partner van ESL Benelux. Mercedes-Benz zal direct zichtbaar zijn tijdens de finales van de Nederlandse en Belgische kampioenschappen die de komende twee weekenden zullen plaatsvinden. We kijken ernaar uit om samen met Mercedes-Benz te werken aan de verdergaande integratie van het merk met de ster in onze esports-competitie in 2019”, aldus Jaap Visser, Managing Director ESL Benelux.

De finales van het ESL Dutch Championship vinden plaats op zaterdag 24 november en zondag 25 november op het grootste techfestival van Nederland, Bright Day, in de Expo Haarlemmermeer. Duizenden esports-fans kunnen de finales live aanschouwen op Bright Day of live online volgen via het Twitch-kanaal van ESL Benelux. De finales van het ESL Proximus Championship vinden plaats op zaterdag 1 en zondag 2 december in de Spiroudome in Charleroi/België. Meer informatie en tickets zijn hier te vinden.