Mogelijk e-sports in Parijs 2024

Paris 2024 staat open tegenover het toevoegen van E-sports aan het programma.

De voorzitter van Parijs 2024 Tony Estanguet heeft gezegd dat hij open staat tegenover het toevoegen van E-sports aan het programma van de Olympische Spelen in dat jaar in de Franse hoofdstad.In april werd al bekend dat E-sports een medaillecompetitie wordt tijdens de Aziatische Spelen in 2022. Estanguet heeft laten weten dat hij welwillend staat tegenover een gesprek met vertegenwoordigers van de gamingindustrie over de mogelijkheid van een soortgelijke overeenkomst voor de Olympische Spelen.In een interview met Associated Press zei Estanguet dat de toevoeging van E-sports aan het programma onderzocht moet worden om de spelen aantrekkelijker te maken voor jongerenmarkt.

"We moeten er naar kijken want we kunnen niet zeggen dat E-sports niet bij ons hoort, dat het niet over Olympische sport gaat. We moeten proberen bruggen te vinden. Ik wil niet bij voorbaat nee zeggen. Ik denk dat het interessant is om samen met het IOC en de E-sports familie, te onderzoeken wat het proces is en waarom het zo''n succes is."

De definitieve keuze voor het programma van Parijs 2024 wordt overigens pas na de spelen in 2020 in Tokyo gemaakt. Estanguet: "We hebben tijd om er naar te kijken. Het IOC heeft het laatste woord op dit gebied, maar laten we de discussie aangaan."