Orange Motors/Opel eerste Founding Father House of Esports

Afgelopen woensdag is in Rotterdam House of Esports geopend in aanwezigheid van Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van de gemeente Rotterdam. Orange Motors/Opel is gepresenteerd als eerste Founding Father van het House of Esports.

House of Esports is op dit moment met verschillende andere bedrijven in gesprek om te komen tot vijf Founding Fathers, naast de verschillende suppliers en partners.
Jacques van Gorp directeur geeft aan: “Wij zijn een van de hoofdsponsoren van Feyenoord maar sluiten niet onze ogen voor nieuwe ontwikkelingen. Dus willen we er vanaf het begin bij zijn. Vanuit onze MVO gedachte claimen wij de ouder/kind relatie en willen graag ook ouder-kind toernooien plaats laten vinden om de familieband te versterken dat past bij ons merk.”

Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van de gemeente Rotterdam was aanwezig bij de feestelijke opening van House op Esports in de wijk Feyenoord. “De gemeente Rotterdam heeft als ambitie om deze nieuwe vorm van sporten groots op de kaart te zetten en wil de Esports hoofdstad van Nederland worden. Het is belangrijk om jongeren te begeleiden, in Nederland zijn er 7,1 miljoen gamers, daarvan doen er 500.000 aan esports. We zagen het succes van de LEC finale in Ahoy in maart met 12.000 bezoekers en pakken nu echt door door het onderdeel van ons beleid uit te laten maken.

House of Esports

House of Esports is een concept van Wim en Nolan Noordzij die zich richten op een fysieke locatie waar gamers bij elkaar kunnen komen en kunnen trainen, toernooien kunnen spelen en waar de sport zich kan ontwikkelen in de sportpriramide en een grassrootsprogramma. Daarnaast zien zij voor gamen en esports ook een grote rol weggelegd als maatschappelijk middel. Hun programma Gamen in de maatschappij heeft drie pijlers: Gamen en Gezondheid, Gamen en Werk en Gamen en Sociaal vanuit de schijf van 5.

Met het Albeda College Economie & Ondernemen vindt een nauwe samenwerking met House of Esports plaats, waarbij house of esports een leerwerkplaats is. ”Esports is een bedrijfstak die sterk in ontwikkeling is en biedt vele mogelijkheden voor nu en in de toekomst”, zegt Suzanne Langbroek directeur Economie en Ondernemen. “Studenten van verschillende opleidingen werken mee aan de evenementen en organisatie. Leren werken in de praktijk is betekenisvol en aantrekkelijk onderwijs en daarnaast zijn de ontwikkelingen in de Esports zo enorm dat er straks beroepen zijn die we nu nog niet hebben. Albeda vindt het belangrijk om daar in mee te groeien.”

Gert-Jan Lammens directeur Sportsupport Rotterdam benadrukte dat ook voor verenigingen esports een middel kan zijn om de vereniging van de toekomst meer inhoud te geven en leden te binden aan de club. Afgelopen weekend zijn de qualifiers begonnen bij 10 verenigingen samen met partner WePlay. In september begint de competitie met de finale in Rotterdam Games Week tijdens Dreamhack Rotterdam in Ahoy.

Het Concept Game Gym dat is ontwikkeld door Scott Noordzij wordt nu verder uitgewerkt met Sportbedrijf Rotterdam waar tijdens de Finals van Sportbedrijf Rotterdam in Ahoy de pilot zal draaien Gamen met Fifa en Fortnite Mario Kart en Mario Party en fysiek met de Fifa Skills en Fortnite Live. Met daarnaast een interactieve game wall. Ronald van Ombergen directeur Sportbedrijf is er van overtuigd dat gamen niet kannibaliseert op bewegen maar juist helpt en stimuleert om kinderen wel aan het bewegen te krijgen. Ook wordt de Game Gym ingezet voor scholen en welzijnsorganisaties zoals Humanitas om in te zetten bij de verlengde schooldag evenals de samenwerking die er is met You-Talent voor de basisschool De Nieuwe Haven in de wijk Feijenoord.