PSV sluit partnerschap met EA Sports

PSV gaat een partnerschap aan met Electronic Arts (EA). De producent van de EA SPORTS FIFA-spellen verbindt zich voor drie jaar aan PSV.

Na jaren van nauwe samenwerking sluiten PSV en EA SPORTS FIFA een meerjarig partnership. Deze samenwerking moet beide partijen de mogelijkheid bieden om nieuwe initiatieven voor fans te ontwikkelen. Dit soort projecten moeten ervoor zorgen dat de game, spelers en afdelingen van de club zoals de PSV Fan Store, elkaar in de komende jaren nog verder gaan versterken. Er zal gezamenlijk content worden geproduceerd voor de sociale kanalen van de club en EA, zoals dit seizoen reeds gedaan werd met spelers van het eerste elftal in verschillende video’s. De spelers zullen ook komend seizoen weer regelmatig in de spotlight worden gezet als ze uitverkozen worden in het EA SPORTS FIFA Team of the Week.

“We zijn erg verheugd dat we de bestaande samenwerking met EA hebben omgezet in een partnership”, reageert commercieel directeur Frans Janssen van PSV. “Dit onderstreept onze ambities om PSV Esports de komende jaren sportief en commercieel verder uit te bouwen. De steun van een internationaal merk als EA is daarin van grote waarde.”
Ook Ajax heeft sinds eind vorig jaar een wereldwijd partnership met EA Sports.

EA SPORTS FIFA 20 wordt ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 27 september 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Vorige week werd al aangekondigd dat het Nederlandse commentaar in de komende editie verzorgd zal worden door Sierd de Vos en Jeroen Grueter.

Commercieel directeur van PSV Frans Janssen is op het aanstaande Sponsorreport Jaarcongres een van de sprekers. Op het congres is ook uitgebreid aandacht voor eSports en de commerciële mogelijkheden met presentaties van de eDivisie, 2Basics, Sanquin, Riot Games en Lagardere eSports. Inschrijven kan hier.