Rabobank verlengt sponsorcontract H20

Rabobank Waterland en Omstreken verlengde onlangs haar sponsorcontract met H20. Drie jaar geleden sloegen Rabobank en H20 de handen ineen om jongeren samen te brengen in het Rabo Esports Stadium Amsterdam én om innovatie te stimuleren bij creatieve tech-startups. Het platform voor gaming, esports en creative tech ontwikkelde zich zo succesvol dat partijen besloten om de samenwerking te verlengen.

Drie jaar geleden ontwikkelde H20 de Esports Tech Campus Amsterdam aan de Spinnekop in Purmerend. Op deze campus van meer dan 12.000 m2 staat het Rabo Esports Stadium Amsterdam. In dit grootste esports gaming centrum van Nederland ontmoet jong game- en esportstalent elkaar en wordt een deel van hen opgeleid voor een toekomst in creative tech. Op de campus zijn verschillende onderwijsinstellingen, waaronder het Horizon College en de Hogeschool van Amsterdam en meer dan 50 bedrijven en innovatieve startups gevestigd. Rabobank verbond zich destijds als een van de eerste sponsoren aan het platform.

Eric Zwart, directeur coöperatieve Rabobank Waterland en Omstreken: “Als het om sponsoring gaat, kijkt Rabobank als lokaal betrokken bank naar het maatschappelijk rendement. Wij investeren met dit sponsorschap in de sociale cohesie door jongeren op te leiden voor banen van de toekomst, we creëren bedrijfsruimte voor creatieve tech-start ups en willen een katalysator zijn voor economische groei. De campus is een plek voor educatie, verbinding en innovatie.”

Rabobank was direct bij de start van de H20 Esports Tech Campus Amsterdam als partner betrokken. Co-founder H20 Esports Tech Campus Matthijs Vink: “Dat zo’n solide partij als Rabobank zijn naam aan je verbindt, geeft veel vertrouwen. De H20 Esports Tech Campus Amsterdam is uniek in de wereld. Dit is een plek waar entertainment plaatsvindt, waar opleidingen worden gevolgd en waar je een bedrijf kunt ontwikkelen. Wij zijn de weg naar de nieuwe generatie. Iedereen heeft moeite om geschikt personeel te vinden, maar bij ons lopen de jonge talenten rond!”

Matthijs Vink vervolgt: “Technologie speelt een steeds grotere rol in het bedrijfsleven. Gamification, het toepassen van gametechnieken in niet-game omgevingen, wordt bijvoorbeeld toegepast om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dus als je als ondernemer denkt: wij hebben niets met gaming, bedenk dan dat er een grote kans is dat jouw toekomstige medewerkers dat wél hebben.

Eric Zwart is blij met het feit dat Rabobank het hoofdsponsorschap met H20 heeft verlengd. Eric: “De samenwerking tussen jongeren, de gemeente, het onderwijs en het bedrijfsleven maakt deze campus uniek. We zetten vol in op de toekomst. Founder van H20 Dirk Tuip is momenteel druk bezig met de gebiedsontwikkeling rondom het Rabo Esports Stadium Amsterdam. Op deze bijzondere plek bouwen we gezamenlijk verder aan een betere wereld!”