Samenwerking House of Esports en Kayzr

House of Esports in Rotterdam en Kayzr uit Gent gaan samenwerken in het toegankelijk maken van esports voor iedereen.

House of Esports was een van de initiatiefnemers van Esports House 010 in Rotterdam een fysieke locatie voor gamers. Kayzr biedt gamers die willen doorgroeien in het competitief gamen een platform waar ze het kunnen opnemen tegen gamers van een vergelijkbaar niveau via de Kayzr League.

De Kayzr League is een professionele competitie met de 4 populairste games op Kayzr.com. De ontknoping van dit toernooi is te volgen op grote gaming events en via een streamingdienst. Met de Kayzr League worden 100.000 jongeren in de Benelux bereikt.

Kayzr focuste zich tot nu toe voornamelijk op de Benelux, maar ziet grotere mogelijkheden voor haar platform via internationale expansie met een vaste voet in Nederland en snelle uitbreiding naar een Europese grootmacht. Deze extra schaal verzekert een rendement op haar uitvoerige investeringen in eigen IT.

House of Esports werkt samen met diverse esport stakeholders in Nederland waar zij o.a. de sponsoring en activaties voor doen. Venues, festivals en beurzen, teams, competities en platforms. Een breed scala aan esports activiteiten. Daarnaast ontwikkelen House of Esports nieuwe concepten om gamen en esports toegankelijker en commerciëler te maken. Voor Rotterdam is een concept ontwikkeld “Gamen in de maatschappij” waar aandacht besteed wordt aan onder andere: ouder-kind relatie, gamen en voeding, gamen en bewegen, gamen en studie, gamen en Social media etc. Dit gebeurt in samenwerking met maatschappelijke instellingen, overheden, (sport)verenigingen, buurt/wijkhuizen en semioverheidsinstanties op het gebied van sport en cultuur.

“Nederland en België maken een grote transitie door en door verdere professionalisering binnen de esports markt”, laat Wim Noordzij, oprichter van House of Esports, weten. “Met de opkomst van onder andere de eDivisie heeft Esports in Nederland een vlucht genomen en zien we groei en expansie, maar nog niet te vergelijken met de internationale markt.”

Door de strategische samenwerking gaan Kayzr en House of Esports werken aan de verdere ontwikkeling van competitief gamen in Nederland, de Benelux en internationaal. De focus ligt daarbij op breedtesport, communities, maatschappelijke initiatieven en het bouwen van een gezonde sportpiramide. Noordzij: “Was de Benelux nog een beetje een blinde vlak in esports land, met deze samenwerking werken we aan een structurele en kwalitatieve invulling van esports en competitief gamen.”