Sports conferentie duidt ontwikkelingen in veranderende sportmarkt

Op 19 mei aanstaande wordt de eerste eSports conferentie in Nederland gehouden.

Met name de laatste twee jaar is de belangstelling voor eSports in Nederland gegroeid. Dit is onder meer zichtbaar in de initiatieven die binnen Ajax, PSV en de Eredivisie worden genomen. eSports is internationaal inmiddels uitgegroeid tot een volwassen markt met honderden miljoenen fans en vele grote evenementen en competities. De verwachting is dat ook de markt in Nederland de komende jaren deze ontwikkeling zal volgen.

De eSports conferentie - onder de naam eSports Day - is bedoeld voor merken, mediaplatforms, rechtenhouders en eSports aanbieders die zich in deze markt (willen) begeven. Ook algemeen geïnteresseerden in eSports -zoals journalisten of marketeers – zijn uitgenodigd. Tijdens de conferentie zullen zowel internationale experts als sprekers uit Nederland hun visie geven op de marktontwikkelingen. Daarbij zal nadrukkelijk aandacht zijn voor de economische - en sociale trends rond eSports. Van hieruit wordt het toekomstperspectiefrond sponsoring en media geschetst. Onder andere eSporter Koen Weijland van Ajax staat op de sprekerslijst. Ook zal er een update gegeven worden over de belangrijkste technologische ontwikkelingen in de gaming industrie.

Het eSports event wordt georganiseerd door de Business of Sports Academy (BOSA) in samenwerking met Dutch Game Masters. BOSA is een kennisinstituut voor de sportindustrie en aanbieder van diverse sportmanagementopleidingen in Nederland. Dutch Game Masters is een van de eerste aanbieders van eSports competities en lanceerde twee jaar geleden succesvol de FIFA 17 toernooien in Nederland.
Tom Aerts van Dutch Game Masters geeft aan waarom het initiatief is genomen: "Doel van deze eerste breed opgezette conferentie is alle spelers in de markt op de hoogte te brengen van de eSports ontwikkelingen.Dus niet alleen de experts, maar juist ook de organisaties die er nu nog vanaf de buitenkant naar kijken. Zo kunnen zij beter beoordelen welke kansen zich voltrekken in deze mega-markt. Ik ben daarom blij met de participatie van partijen als Ajax, PSV, Eredivisie, Newzoo, Techonomy, IeSF en ESL”.

Meer informatie is te vinden op www.esportsday.nl. Wie niet kan wachten op de informatie over de ontwikkelingen op esports gebied, kan ook al terecht op het Sponsorreport Jaarcongres waar in een aantal sessies met medewerking van 2Basics, Ajax en CMS Derks Star Busmann wordt ingegaan op het fenomeen.