Zorgverzekeraar Just lanceert samenwerkig met Twitch-streamers

Vorige week, op World Mental Health Day, lanceerde zorgverzekeraar Just een samenwerking met Twitch-streamers Puxque en Fems. Just wil hiermee gamers handvatten bieden voor een positieve boost mentale gezondheid.

Prestatiedruk, stress, eenzaamheid. Het zijn slechts een aantal mental health thema’s waar Nederlandse jongeren tegen aanlopen. Niet voor niks is het een van de meest besproken onderwerpen op het streamingplatform Twitch. Waar streamers en hun community proberen te helpen, maar concrete handvatten vaak ontbreken. Just, een merk van CZ, wil hier, vanaf World Mental Health Day, verandering in te brengen.

Kevin Loos, The Invaders: ‘We weten allemaal hoe belangrijk mentale gezondheid is. Tegelijkertijd zien we dat dit thema als gespreksonderwerp op Twitch veel groter is dan veel mensen denken. René van Gerwen, Just: “met Just zijn we continue op zoek om ook het jongere deel van onze doelgroep op een relevante manier te bereiken. Samen met The Invaders kwamen we tot een onderwerp en kanaalkeuze waarmee we directe relevantie kunnen bieden met de digitale oplossingen van Just."

Middels een bijzondere samenwerking met streamers Puxque en Fems lanceert de zorgverzekeraar het ‘Just Mental Health Hour’ op Twitch. De campagne is ontwikkeld door The Invaders, het gaming label van 2Basics. Samen met Streamdoctors worden de komende weken drie 'Just Mental Health Hour' streams geproduceerd. Waar mentale gezondheid als topic centraal staat, experts aanschuiven en Just concrete, digitale handvatten biedt om je mentale gezondheid een positieve boost te geven. Bijvoorbeeld via de 'App de Coach' app.

De volgende twee afleveringen vinden plaats op 17 en 24 oktober om 19 uur en zijn op Twitch te zien op www.twitch.tv/fems en www.twitch.tv/puxque.

Credits

Klant Just
Verantwoordelijke Dorine Surstedt, Rene van Gerwen, Auke de Vries, Emmy Mutsaers

Bureau 2Basics/The Invaders

Verantwoordelijke Kevin Loos, Marie Claire de Gou, Ruben Houkes, Frieda Ulsamer de Waard

Twitch Streamers Puxque & Fems

Productie Streamdoctors
Verantwoordelijke Ward Geene, Daniel Lippens, Sydney Smit, Tom van Ommen