Oranjecamping Geannuleerd

Tribe Sports heeft moeten besluiten dat de Camping van Oranje, een partnership met KNVB, niet doorgaat. De afgelopen weken is men als organisatie geconfronteerd met teveel onzekerheid en externe factoren die een veilige organisatie van de campings in Hamburg en Berlijn in de weg stonden.

Op de campings zouden de wedstrijden te zien zijn op een groot scherm en zou de hele dag entertainment zijn met artiesten als Bizzey, La Fuente, Kris Kross Amsterdam en Jan Smit.

Het aantal reserveringen trok in de afgelopen periode niet aan zoals men had gedacht en gehoopt. Bezoekers met een campingreservering worden geïnformeerd over restitutie.

Tribe Sports zegt er alles aan gedaan te hebben om de campings door te laten gaan. Volgens het AD werd drie weken voordat de campings opgebouwd zouden worden duidelijk dat er geen vergunning voor de kampeerlocatie in Hamburg zou komen. In Berlijn moest de camping plots aan meer eisen van de brandweer voldoen, en moesten beveiligers ingezet worden, aldus de organisatie.

Er was dus te weinig belangstelling en veel onzekerheid en onverwachte externe factoren, die een verantwoorde en veilige organisatie in de weg stonden.