Amsterdam ook volgend jaar speelstad EURO 2020

Amsterdam blijft definitief ook volgend jaar nog steeds verbonden aan EURO 2020, dat met een jaar werd uitgesteld vanwege het coronavirus. Alle betrokken partijen zeggen zich te blijven inzetten voor de organisatie van EURO 2020 om in nauwe samenwerking met UEFA een mooi toernooi neer te zetten in 2021.

“Ik ben blij met de bevestiging van de status van ‘speelstad EURO2020’ voor Amsterdam. Er was bij mij nooit enige twijfel over, maar zoiets moest wel opnieuw netjes geregeld worden. Met alle partijen: de nationale overheid, de gemeente Amsterdam, Schiphol en de Johan Cruijff ArenA. Dat is nu gebeurd. Ik ben daar alle betrokkenen zeer dankbaar voor.”, aldus Gijs de Jong, toernooidirecteur EURO 2020.

In Amsterdam stonden drie groepswedstrijden en een achtste finale op het programma als het EK deze zomer was gehouden. De gemeente Amsterdam besloot eerder al dat ze ook in 2021 de vier voetbalwedstrijden in de Johan Cruijff ArenA mogelijk willen maken. Ook de Johan Cruijff ArenA heeft bevestigd dat de data akkoord zijn in de agenda. “Voor de Johan Cruijff ArenA is het fantastisch EURO 2020 ook in 2021 in ons stadion te mogen ontvangen. Een mooi vooruitzicht dat vooral in deze onzekere tijden zeer welkom is. In 2021 bestaat de ArenA 25 jaar. Het EK in 2021 wordt zo een prominent onderdeel van ons jubileumprogramma.”, zegt algemeen directeur Johan Cruijff ArenA Henk Markerink.

Vanwege het zestigjarig bestaan van de UEFA had de organisatie gekozen voor een bijzonder EK: een evenement dat in verschillende speelsteden door heel Europa wordt gehouden. Dat plan blijft overeind, uiteraard met inachtneming van alle noodzakelijke maatregelen ivm de Corona-crisis. De openingswedstrijd wordt volgend jaar op 11 juni gespeeld en de finale op 11 juli 2021.

UEFA EURO 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door KNVB, Gemeente Amsterdam, Amsterdam Airport Schiphol en de Johan Cruijff ArenA, met ondersteuning van het Ministerie van VWS.