Asito presenting partner OKT Curling in Leeuwarden

December 2021 wordt het Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling 2021 in Leeuwarden gehouden. Een primeur voor Nederland. Asito, hoofdsponsor van de Curlingbond, is presenting partner van het toernooi.

Nooit eerder fungeerde Nederland als gastland bij een internationaal curlingtoernooi van deze omvang. Het kwalificatietoernooi vindt plaats van zaterdag 4 december tot en met zondag 19 december in de Elfstedenhal. Voor het Nederlands heren curlingteam is het een unieke mogelijkheid om zich op eigen bodem te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van Beijing in 2022. Tijdens het toernooi zijn er nog drie tickets voor directe plaatsing te verdienen. Het Nederlands herenteam is erop gebrand zich voor het eerst in de historie te plaatsen voor het Olympische toernooi.

In Nederland maakt de curlingsport een ambitieus groeiproces door. Met steun van sponsor Asito is nu het OKT Curling 2021 naar Leeuwarden gehaald. “Geweldig dat dit belangrijke internationale toernooi gehouden wordt in een land waar deze sport een opmars maakt in populariteit. Voor Nederland is het een springplank naar een nieuwe nationale wintersport. Wij zijn graag onderdeel van dit proces en zijn trots dat wij na vijf jaar hoofdsponsorschap van het Nederlands team nu ook dit prachtige toernooi mede mogelijk kunnen maken.”, reageert algemeen directeur Asito Bob Mols.

Ook Burgemeester Sybrand Buma is verheugd met de toekenning van het OKT aan Leeuwarden: “Wij zijn enorm blij dat dit mondiale kwalificatietoernooi in Leeuwarden wordt gehouden. Wereldwijd zal er veel aandacht voor zijn, zeker in landen als Canada en de Verenigde Staten waar curling een grote sport is. Een primeur voor Nederland en een mooie aanvulling op de al rijke Friese historie op het ijs.”

World Curling Federation President Kate Caithness kijkt uit naar het toernooi in de voormalig culturele hoofdstad van Europa: “We zijn verheugd om dit belangrijke Olympische kwalificatie-evenement 2021 naar Nederland te brengen, waar elk concurrerend team hoge ambities heeft om de laatste plaatsen voor de Olympische Winterspelen van Beijing in 2022 veilig te stellen. Het is onze hoop dat dit ook een katalysator zal zijn voor de curlingsport en het aantal deelnemers bij zowel de vrouwen als het gemengd dubbel in dit deel van de wereld stijgt. Zo kunnen zij zich bij het Nederlandse herenteam voegen dat al regelmatig op het internationale podium strijdt.”

Triple Double sportmarketing, sinds 2015 eigenaar van de commerciële rechten van de Nederlandse Curling Bond, neemt de organisatie van het evenement voor haar rekening. Norberth Korsmit: “De komst van het OKT naar Nederland is voor ons de bekroning van een jarenlang traject waarin we curling als kleinste sport van Nederland cool hebben gemaakt. Iedereen vindt het leuk om te doen. En hoe gaaf zou het zijn als er in 2022 in Beijing voor het eerst in de geschiedenis een Nederlands curling team op de Olympische Spelen staat? We hopen dat het Nederlandse mannenteam op veel support kan rekenen in het realiseren van hun grote droom. En natuurlijk bedanken we de World Curling Federation en trouwe partner Asito voor het vertrouwen.”