KLM Open 2020 afgelast

Het KLM Open, dat van 17 tot en met 20 september 2020 gespeeld zou worden op Bernardus Golf in Cromvoirt, is afgelast.

De recent verruimde Covid-19 maatregelen sluiten niet voldoende aan bij de specifieke eigenschappen en publieksbewegingen van een golftoernooi zoals het KLM Open. Om die reden kan de overheid geen vergunning verstrekken op basis van het door de organisatie gepresenteerde aangepaste plan.
Als gevolg daarvan heeft de organisatie van het KLM Open moeten besluiten om de editie van 2020 af te gelasten.

“Ondanks de versoepelde maatregelen moesten er zo veel aanpassingen worden gedaan om aan de RIVM-richtlijnen te kunnen voldoen, dat het binnen de nog beschikbare tijd en de gewenste ambitie, een onmogelijke opgave was om een aangepast KLM Open te organiseren”, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. “Het is spijtig dat we de Nederlandse golfliefhebbers het sportieve hoogtepunt van de golfkalender dit jaar niet kunnen bieden, maar in het licht van wat er nu wereldwijd speelt, is het KLM Open ook niet het allerbelangrijkste.”

De 101ste editie van het KLM Open, dat onderdeel uitmaakt van de European Tour, zou dit jaar voor het eerst georganiseerd worden op Golfbaan Bernardus Golf, vlakbij Den Bosch. Golffans moeten nu wachten tot 2021 voordat zij topgolfers van over de hele wereld op de nieuwe locatie in actie kunnen zien.