KNVB, KBVB en DFB doen bod op FIFA Women's World Cup 2027

België, Nederland en Duitsland slaan de handen ineen voor het bid voor FIFA Women’s World Cup 2027.

“We are ready!”, zo hebben de Belgische (KBVB), Nederlandse (KNVB) en Duitse (DFB) voetbalbonden gereageerd op de officiële uitnodiging om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van de FIFA Women's World Cup 2027. De drie FA's publiceerden een tweet met deze boodschap kort na ontvangst van de circulaire van de FIFA waarin alle bij de FIFA aangesloten bonden worden uitgenodigd om zich kandidaat te stellen voor het toernooi over vier jaar.

De drie federaties hebben in 2020 als eerste de ambitie uitgesproken om dit toernooi te organiseren en hebben zich nu ook als eerste kandidaat officieel ingeschreven voor de bidprocedure. Samen gaan ze nu de biedingstrijd aan, gesteund door hun overheden, met de slogan "Breaking New Ground", waarbij de drie letters BNG (niet geheel toevallig) de namen van de drie landen weergeven.

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB: "De populariteit van het vrouwenvoetbal heeft in Nederland een hoge vlucht genomen na het EK in 2017. Sindsdien zijn de Oranjevrouwen niet meer weg te denken uit het Nederlandse voetbal. Het vrouwenvoetbal maakt ook wereldwijd enorme vorderingen. Wij willen met ons gezamenlijke bid gebruik maken van dit momentum en het vrouwenvoetbal een nieuwe impuls geven. Een katalysator voor de positie van alle vrouwen in het voetbal. Onze ambitie is om de beste sportieve omstandigheden voor de speelsters en een unieke sfeer voor onze Oranjefans te creëren. Daarbij richten we ons op het steeds grotere belang om grote evenementen zo duurzaam en verantwoord mogelijk te organiseren."

Foto: BNG2027