WK Roeien keert terug naar Amsterdam in 2026

De Internationale roeibond FISA heeft op 26 september 2022 het Wereldkampioenschap roeien en para-roeien in 2026 toegewezen aan Amsterdam. Deze uitverkiezing is naar aanleiding van een bidboek zoals ingediend door de KNRB, Gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam en TIG Sports. Het mondiale toernooi wordt, net zoals in 2014, georganiseerd op de historische Bosbaan in de maand augustus van dat jaar.

Rutger Arisz, voorzitter van de KNRB is aanwezig op het FISA-congres. “Ik heb de FISA bedankt voor het zorgvuldige proces en de goede samenwerking. Als KNRB willen wij samen met de verenigingen de roeisport stimuleren in ons land. Dit WK in 2026 is, net zoals in 2014, een uitgelezen kans om met alle betrokkenen onze sport nog beter op de kaart te zetten en samen de wereldtop te halen, zowel voor de fans als voor de deelnemers. Dit wordt een fantastisch WK.”

Sofyan Mbarki, wethouder Sport in Amsterdam: “Topsport hoort bij Amsterdam en roeien past natuurlijk goed bij onze waterrijke stad. Deze grote evenementen dragen veel bij aan het verder stimuleren van meer sporten en bewegen. Wij kijken ernaar uit om na twaalf jaar weer een WK roeien te mogen organiseren.”

Foto: Merijn Soeters