World Padel Tour strijkt neer in AFAS Live

Na een succesvolle eerste editie in 2022 keert de World Padel Tour (WPT) aanstaande oktober terug in Amsterdam. Toernooidirecteur John van Lottum maakte op 20 maart bekend dat het WPT Amsterdam Open dit najaar plaatsvindt in AFAS Live. Afgelopen jaar was het toernooi met 20.000 bezoekers in de Centrale Markthal reeds het grootste op de internationale kalender.

Het WPT Amsterdam Open vindt plaats van 11 tot en met 15 oktober en de kwalificaties worden tussen 7 en 10 oktober afgewerkt. Van Lottum is verheugd dat het toernooi voor het tweede jaar op rij deel uitmaakt van de prestigieuze World Padel Tour: “Vorig jaar hebben we direct onze stempel kunnen drukken met een vlekkeloze organisatie en het hoogste bezoekersaantal van de hele Tour. Voor de tweede editie schalen we op naar AFAS Live, waar we het evenement nog professioneler kunnen neerzetten en de maximale capaciteit opschroeven tot meer dan 25.000 bezoekers gedurende het toernooi. Gezien de grote belangstelling in 2022 en de alsmaar groeiende populariteit van padel in Nederland, verwacht ik een nagenoeg uitverkocht huis en sowieso een geweldige sfeer.”

De eerste editie van het toernooi wist direct een groot aantal partners vast te leggen met o.a. Dentons, AA Drink, CBRE, Circus.nl en CUPRA.
Net als vorig jaar zullen in 2023 de beste padelspelers ter wereld deelnemen aan het WPT Amsterdam Open, aangevuld met Nederlandse toppers die een wildcard ontvangen of zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi kunnen plaatsen. Padel heeft zijn oorsprong in Mexico in de jaren ’60 en via de populariteit in Latijns Amerika en Spanje is het intussen wereldwijd de snelst groeiende sport. Naar schatting spelen meer dan 25 miljoen mensen regelmatig padel, waarvan zo’n 250.000 in Nederland, incidenteel of in verenigingsverband.

Het WPT Amsterdam Open is een initiatief van Timeless Investments en Kroonenberg Groep en wordt georganiseerd door Triple Double sportmarketing, Deux Agency en Golazo Sport Events. Entreekaarten en VIP-arrangementen zijn beschikbaar via www.worldpadeltouramsterdam.com.