Mysteryland zet volgende stap in verduurzaming samen met VARTA

Mysteryland maakt in haar 30e jubileumjaar opnieuw een grote stap op gebied van verduurzaming. Eerder kondigde het festival al aan deze zomer grotendeels over te gaan op groene, lokaal opgewekte energie en met de nieuwe samenwerking met VARTA gaan zij nog een stap verder. De activatie is ingericht en verzorgd door 10WAVES uit Amsterdam.

VARTA is een van de grootste producenten van mobiele energieoplossingen ter wereld en duurzaamheid is een integraal onderdeel van de bedrijfsdoelstellingen. Bezoekers die in het laatste weekend van augustus Mysteryland bijwonen, kunnen bij de iconische camping van het festival diverse oplaadpunten vinden om hun mobiele apparatuur op te laten.

Niet alleen telefoons kunnen bij de ‘Chill and Charge’ area worden opgeladen. Bezoekers krijgen zelf ook de mogelijkheid om even tot rust te komen en zelf te rechargen bij de chill area. Festivalgangers die niets van het muzikale spektakel willen missen, kunnen een opgeladen VARTA powerbank huren bij verschillende verhuurpunten en zo hun telefoon on-the-go opladen. De stroom voor de VARTA powerpunten en powerbanks wordt opgewekt met een duurzame generator.

Martijn van Daalen, CCO van ID&T: “Wij zijn blij dat deze samenwerking bijdraagt aan de groene missie van Mysteryland. Daarnaast kunnen we nu samen met VARTA onze bezoekers nog beter in hun behoeften voorzien om hun festivalervaring verder te verbeteren.”

Annemiek Okken, Trade Marketing Manager VARTA Benelux B.V.: “Bij VARTA geloven we in het creëren van een duurzame toekomst voor iedereen. Daarom zetten we ons in om hernieuwbare energiebronnen te gebruiken in onze productieprocessen en om onze ecologische voetafdruk waar mogelijk te verkleinen. Samenwerken met ID&T voelt voor ons als de juiste vervolgstap in de verdere verduurzaming van energieoplossingen. De creatieve, logische en mooie invalshoek past precies in de positionering van VARTA.”
“Van microbatterijen tot AA-batterijen en powerbanks, VARTA biedt een breed scala aan duurzame en innovatieve producten waarmee zij gebruikers in staat stellen onafhankelijk te zijn in hun dagelijks leven. De verantwoordelijkheid voor het milieu komt tot uiting in de gehele levenscyclus van de producten. Mede daardoor komt de match met Mysteryland zo natuurlijk.”

De activatie is ingericht en verzorgd door 10WAVES uit Amsterdam, een bureau dat zich specialiseert in het bedenken, bemiddelen, organiseren en activeren van strategische samenwerkingen tussen brands & events. Vanuit een 360 graden-visie komt het bureau tot strategieën en creatieve concepten die de aandacht trekken en de beoogde doelgroep enthousiasmeren, verleiden en overtuigen.
Michiel van Rijn, oprichter van 10WAVES: “Dit idee is simpelweg ontstaan vanuit mijn eigen frustratie. Elke keer als ik onderweg ben, is de batterij van mijn telefoon weer bijna leeg. Zonder je telefoon kun je tegenwoordig niets meer. Door middel van een uitgekiende crossmediale strategie willen wij het belang en de impact van mens, natuur en omgeving verder benadrukken & activeren.”

Naast de activatie op Mysteryland, is er vanaf nu ook een limited edition VARTA x Defqon.1 powerbank beschikbaar. Deze speciaal ontwikkelde powerbank is zowel online als op Defqon.1 Weekend Festival, dat van 22 t/m 25 juni plaatsvindt in Biddinghuizen, verkrijgbaar.