IOC en Atos verlengen wereldwijd Olympisch partnership

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en Atos hebben hun wereldwijd partnership verlengd tot en met 2024.

Atos zal binnen zijn TOP partnership de digitale transformatie van de Olympische Spelen verder ondersteunen en blijft de IT infrastructuur van de spelen in Beijing 2022 en Parijs 2024 beveiligen. De overeenkomst houdt ook marketingrechten in voor de paralympische spelen. Atos is technologiepartner van het IOC sinds 1989. In 2001 werd het TOP-partner.

Atos ondersteunt momenteel het organiserende comité in Tokyo door het leveren van verschillende IT-applicaties zoals het management van de accreditaties, de inschrijving van de atleten voor events, het online vrijwilligers portal en workforce management. Ook verzorgt het de verspreiding van de officiële resultaten en levert het de media biografieën van atleten en andere achtergrondinformatie.

Het IOC had alle na Tokyo 2020 aflopende TOP-partnerships al verlengd tot en met de uitgestelde spelen volgend jaar. Atos is de 12e TOP-partner waarvan de overeenkomst tot in ieder geval 2024 loopt. Ook de contracten van Airbnb, Bridgestone, Coca-Cola, Alibaba, Intel, Omega, Panasonic, Samsung, Toyota en Visa lopen in ieder geval door. De overeenkomsten met Dow Chemical, General Electric en Procter & Gamble lopen na de spelen in Tokyo af.

IOC President Thomas Bach zei: “In deze onzekere tijden is de ondersteuning en het vertrouwen van onze wereldwijde partners belangrijker dan ooit. We zijn verheugd dat we opnieuw op Atos kunnen rekenen.”