VriendenLoterij schenkt recordbedrag

Dankzij de loterijdeelnemers kan de VriendenLoterij dit jaar 61,1 miljoen euro verdelen onder 54 Nederlandse goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Dat werd bekend bij het Goed Geld Gala in het Scheepvaartmuseum. De jeugdopleiding van Ajax ontvangt een recordbedrag

Bij de donaties werd extra aandacht besteed aan kinderen in armoede. Dat zijn er in Nederland ongeveer 400.000. Zowel Stichting Jarige Job als Stichting Leergeld ontvangen een cheque van 200.000 euro en kunnen ook de komende jaren rekenen op dit bedrag.

De twee schenkingen maken onderdeel uit van de jaarlijkse giften aan goede doelen die traditiegetrouw bekend worden gemaakt tijdens de Goed Geld Gala’s van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, Vrienden Loterij, BankGiro Loterij). De VriendenLoterij trapte vandaag de reeks gala’s af in het Scheepvaartmuseum. Onthuld werd dat de VriendenLoterij, de loterij voor gezondheid en welzijn, dit jaar -dankzij de trouwe loterijdeelnemers- een recordbedrag van 61,1 miljoen euro kan verdelen onder 54 Nederlandse goede doelen (vorig jaar 58,9 miljoen euro).

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen VriendenLoterij: “Wij kunnen de armoedeproblematiek niet oplossen. Wel kunnen wij het leven van kinderen die in Nederland in armoede opgroeien aangenamer maken en voorkomen dat zij in een sociaal isolement terecht komen. Via een reeks goede doelen, zoals Nationaal Fonds Kinderhulp en Jeugdfonds Sport en Cultuur, dragen wij al jarenlang bij aan deze groep. Ik ben blij Stichting Jarige Job en Stichting Leergeld aan dit rijtje te kunnen toevoegen om nog meer te kunnen betekenen. Dank wil ik uitspreken naar onze 528.000 VriendenLoterij-deelnemers voor hun trouwe deelname, zonder hen was dit niet mogelijk geweest."

Jeugdopleiding Ajax ontvangt recordbedrag

Fans van Ajax hebben in 2018 via de VriendenLoterij een recordbedrag opgehaald van maar liefst 1.513.553 euro. Daarmee is Ajax de Eredivisie club die het meest mocht ontvangen van de Vriendenloterij en de opbrengst komt volledig ten goede aan de jeugdopleiding van Ajax. Feyenoord ontving 1.429.427 euro voor de Feyenoord Academy.

Saïd Ouaali: “Het is een enorm bedrag dat wij via de VriendenLoterij kunnen bijschrijven, daarvoor wil ik namens Ajax al onze fans bedanken die ons via deze weg steunen. Deze financiële injectie komt ten goede van onze jeugd, daarmee kunnen we op sportpark de Toekomst onze voetbal- en maatschappelijke opleiding verder ontwikkelen. Naast het optimaliseren van alle voetbaltechnische aspecten zal ook geïnvesteerd worden in overige zaken die voor onze jeugdspelers van belang zijn. Zoals bijvoorbeeld in studiefaciliteiten op ‘De School van de Toekomst’, waar in samenwerking met het ROCvA officiële MBO opleidingen behaald kunnen worden.”

VriendenLoterij is al jaren maatschappelijk partner van de Eredivisie en partner van Ajax, Feyenoord en PSV. Deelnemers van de VriendenLoterij bepalen zelf welk goed doel of welke club zij met hun deelname steunen.