Menzis sponsort Zondagochtend Concert

Zorgverzekeraar Menzis is de nieuwe sponsor van Het Zondagochtend Concert. Het Concertgebouw en de AVRO hebben hun contract voor de samenwerking rondom de concertreeks verlengd.

Het Amsterdamse Concertgebouw en de AVRO verlengen in ieder geval tot 2010 de samenwerking rondom Het Zondagochtend Concert. Onlangs tekenden Simon Reinink, directeur van Het Concertgebouw, en Willemijn Maas, directeur van de AVRO, een contract voor drie nieuwe seizoenen.

Willemijn Maas en Simon Reinink laten weten: "De AVRO en Het Concertgebouw zijn buitengewoon verheugd dat de samenwerking rond Het Zondagochtend Concert is veiliggesteld. Wij zijn bovendien zeer blij met de betrokkenheid van Menzis als nieuwe sponsor. Gezamenlijk zullen AVRO, Het Concertgebouw en Menzis ook van het 13e seizoen Het Zondagochtend Concert een succes gaan maken."

De AVRO en Het Concertgebouw zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de programmering van de veertig concerten, die iedere zondag tussen september en juni plaatsvinden in Het Concertgebouw. Ze worden tussen 11.00 en 12.00 uur live en integraal uitgezonden op AVRO Radio 4.

Het Zondagochtend Concert is in de afgelopen 12 jaar uitgegroeid tot een van de best bezochte concertseries van Nederland en de best beluisterde concertserie van Radio 4. De concerten zijn artistiek van hoogstaand niveau en toch laagdrempelig van karakter: zowel wat betreft de programmering als wat betreft de toegangsprijs. De AVRO heeft zich in de afgelopen jaren sterk gemaakt voor het ontsluiten van kunst en cultuur voor een breed publiek. Het Zondagochtend Concert is daarvan een van de meest succesvolle voorbeelden.


Foto: Het Concertgebouw / Hans Roggen