ABN AMRO en Young Impact verlengen partnerschap met twee jaar

Om samen met de actieve jongeren en Young Impact de wereld steeds een beetje mooier te maken, verlengt ABN AMRO haar sponsorschap met twee jaar als hoofdsponsor van Young Impact Day en de Young Impact Awards. De verlenging van het partnerschap past bij ABN AMRO’s ambitie om de transitie naar een duurzame wereld met gelijke kansen te versnellen.

De focus van het partnershap tussen ABN AMRO en Young Impact ligt op Young Impact Day, het evenement waar jongeren jaarlijks hun gemaakte impact vieren, en de Young Impact Awards, de prestigieuze prijzen voor jongeren die tot het uiterste gaan om impact te maken.

“In lijn met onze bankbrede purpose ‘Banking for better, for generations to come’, stelt juist dit partnership de generatie van de toekomst in staat om zelf de wereld mooier te maken. Enerzijds als sponsor van de Young Impact Day en de Young Impact Awards, maar ook door de jongeren rechtstreeks handvatten te geven, bijvoorbeeld door onze medewerkers in te zetten als coach van de genomineerden van de Young Impact Awards. Op die manier helpen we de jongeren met het versnellen van de transitie naar een schonere en gelijkere wereld.” aldus Sander Bestevaar, hoofd Sponsoring & Events bij ABN AMRO over de samenwerking. Ook trekken de bank en Young Impact samen op in andere initiatieven zoals het opstarten van een impactprogramma bij aan ABN AMRO verbonden hockey- en tennisclubs.

“We zijn ontzettend trots op de tweejarige verlenging van de mooie samenwerking die we met ABN AMRO hebben. Samen zetten we jongeren in hun kracht zodat zij impact kunnen maken op de wereld. We hebben er onwijs veel zin in om dit jaar groots uit te pakken tijdens Young Impact Day en de Young Impact Awards,” aldus Wendy Kakebeeke, directeur Young Impact. Young Impact is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijk bewustzijn in Nederland. De organisatie gelooft dat iedere jongere een talent heeft om daarmee positieve impact te maken. De climax van het jaar is Young Impact Day, op 2 juni 2022. Tijdens deze dag zullen duizenden jongeren hun impact vieren en in actie komen.

Tot slot worden in november 2022 de Young Impact Awards voor de zesde keer uitgereikt aan jongeren die tot het uiterste gaan om impact te maken. Het doel is dat in 2025 één miljoen jongeren hebben ervaren hoe leuk het is om iets voor een ander of de wereld te doen.