AkzoNobel ondersteunt The Ocean Cleanup in nieuw plastic project

The Ocean Cleanup is een nieuw project gestart om ook plastic uit rivieren te halen. AkzoNobel levert de coatingstechnologie voor het vuilverzamelsysteem.

De Interceptor is een boot die plastic uit rivieren kan halen voordat het in de oceanen verdwijnt. Het system is al getest in Nederland en Zuid Oost-Azië. De bedoeling is om in de komende vijf jaar Interceptors in 1000 meest met plastic vervuilde rivieren te plaatsen. De Interceptor kan dagelijks tot 50.000 kilo aan vuil uit de rivieren halen.

“Als officiële coatings partner van The Ocean Cleanup zijn we volledig gecommitteerd in onze support voor het fantastische werk dat zij verrichten in het stoppen van de plastic vervuiling”, zegt Jean Michel Gauthier, Global Business Director voor AkzoNobel’s Marine, Protective and Yacht Coatings business. “Naast het leveren van maritime coatings met een bewezen trackrecord, zijn onze experts ook betrokken in het design van de Interceptor-werktuigen, dus we zijn erg verheugd om ze gebruikt te zien in rivieren over de hele wereld.”
“We zijn er trots op om deel uit te maken van dit nieuwe hoofdstuk van The Ocean Cleanup in de strijd met plastic vervuiling”, aldus Gauthier. “We zullen blijven samenwerken en al onze kennis en expertise aanbieden in het realiseren van deze ambities.”

Het partnership tussen AkzoNobel en The Ocean Cleanup is gestart in 2017. Technische teams van beide partijen werken nauw samen in het ontwikkelen van de beste coating-oplossingen voor de systemen van The Ocean Cleanup.