Booking.com hoofdsponsor Pride Amsterdam 2020

Pride Amsterdam viert dit jaar de 25e editie met een reeks belangrijke samenwerkingen. Zo gaat Pride Amsterdam dit jaar een samenwerking aan met Booking.com als hoofdsponsor. De supportcard wordt dit jaar weggegeven in samenwerking met Philips.

Dat is bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst waarop ook de nieuwe Pride-ambassadeurs en de 80 boten bekend gemaakt, die op zaterdag 1 augustus zullen meevaren door de Amsterdamse grachten.

Booking.com is van plan om dit jaar een nieuw programma te introduceren dat de hospitality ervaring van de LHBTQ+-reiziger wereldwijd spectaculair zal verbeteren. Pride Amsterdam is trots dat Booking.com heeft gekozen hoofdsponsor te zijn en op die manier ook direct financieel bij te dragen aan de lokale LHBTQ+-community. "We vinden het fantastisch om als hoofdsponsor samen te werken met Pride Amsterdam voor de 25e jubileumeditie in 2020", zegt Arjan Dijk, Senior Vice President en Chief Marketing Officer bij Booking.com. “Amsterdam is onze thuisbasis en dus vinden we het geweldig om als eerste in deze prachtige en inclusieve stad onze visie te delen. Wij geloven dat we samen een wereld kunnen creëren waarin iedereen zich welkom en geaccepteerd voelt voor wie ze zijn, zowel thuis als overal ter wereld.”

Alweer voor de derde keer wordt een supportcard weggegeven. Pride Amsterdam doet dat dit jaar in samenwerking met Philips. Met de support card krijgt een vereniging of stichting die zich inzet voor een betere leefwereld voor LHBT’s en die zonder een belangrijke financiële partner niet zou kunnen deelnemen aan de botenparade, alsnog een plek. Dit jaar gaat de support card naar de stichting Pride & Sports. Het etaleren van LHBT-sporters en clubs is namelijk nog steeds van groot belang. De weg vinden naar LHBT-clubs, de drempel om te gaan, om jezelf te zijn binnen een reguliere sportclub is ook vandaag de dag, nog niet zo makkelijk. Eenieder zou het gevoel moeten hebben om te kunnen sporten zoals de persoon is. Ofwel: Take Pride In Sports.

Dit jaar zit Pride Amsterdam met de zogenoemde ‘cultural hub’ bij The Student Hotel Amsterdam City, die deze zomer daarom officieel omgedoopt wordt tot The Student Pride Hotel. Gedurende de hele Pride zullen er activiteiten plaatsvinden georganiseerd voor en door onze commissies en andere organisaties uit de LGBTQ+ community. Ook de uitzendingen van Pride TV zullen vanuit het Student Pride Hotel komen. Dagelijks zal er een live talkshow met Pride gerelateerde onderwerpen uitgezonden worden vanaf de bovenste etage van het voormalige Trouw gebouw, met prachtig uitzicht over de stad.
Vanwege de 25e editie van Pride Amsterdam komt de Koninklijke Nederlandse Munt met een speciale jubileum penning.

Pride Amsterdam vindt plaatst van 25 juli tot en met 2 augustus 2019. Meer informatie op: www.pride.amsterdam .