Brunel nieuwe hoofdsponsor zonneraceteam TU Delft

Brunel is per 2022 de nieuwe hoofdsponsor van het Solar Studententeam TU Delft. Vandaag ondertekenen beide partijen een samenwerkingsovereenkomst voor vier jaar. In aanloop naar het hoofdsponsorschap treedt Brunel per direct aan als Platinum Partner van het huidige Vattenfall Solar Team.

Deze samenwerking ligt in lijn met de visie van Brunel, waarin zij opdrachtgevers helpt met het realiseren van maatschappelijk relevante projecten, laat Brunel weten. Daarnaast wil de zakelijk dienstverlener hiermee aantrekkelijker worden voor talentvolle specialisten. “Brunel en het Solar Team komen beide uit Delft en delen een passie voor innovatie, duurzaamheid, techniek en uitdagende projecten”, zegt Niels van Rhenen, Managing Director bij Brunel Nederland. “Niet geheel toevallig zijn juist dit de vier pijlers van onze nieuwe samenwerking. Wij zijn erg trots op ons partnership met het Vattenfall Solar Team, waarmee we ook onze aandacht voor de energietransitie en het klimaat onderstrepen. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met de studenten van de TU Delft en de komende Bridgestone World Solar Challenge.”

Ook het TU Delft Solar Team is erg te spreken over de nieuwe hoofdsponsor. “Net als Brunel lopen wij warm voor duurzame energie en het samenwerken aan uitdagende projecten”, zegt Christiaan Wiers, Team Captain van het Solar Team. “Wij zijn enthousiast en zien het als een gave nieuwe stap op weg naar nog meer overwinningen.”
Vattenfall kondigde begin dit jaar aan dat het zou stoppen met de sponsoring van het team. Vattenfall sponsort het team al sinds 2001. Eerst onder de naam van Nuon, sinds 2019 onder die van Vattenfall.
Om de twee jaar ontwerpen en bouwen de studenten een zonneauto voor hun deelname aan de Bridgestone World Solar Challenge, een drieduizend kilometer lange zonneauto-race door Australië. Van haar laatste tien deelnames heeft het Vattenfall Solar Team er zeven gewonnen. Dit jaar gaat deze zonnerace niet door vanwege de coronapandemie.

Brunel is een internationale zakelijke dienstverlener, gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden Engineering, IT, Finance & Risk, Legal en Marketing & Communicatie. Sinds haar oprichting in 1975 heeft Brunel zich ontwikkeld tot een internationale groep met meer dan 12.000 medewerkers en een jaaromzet van 914 miljoen euro (2018). De Nederlandse organisatie bestaat uit ruim 2000 specialisten.
Het Vattenfall Solar Team bestaat uit 17 studenten van de TU Delft, die om het jaar een nieuwe zonneauto bouwen om deel te nemen aan internationale zonneraces. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te inspireren voor duurzame energie en technische innovaties. Voor meer informatie, bekijk de website: https://vattenfallsolarteam.co...

Op de foto: Links Niels van Rhenen (Managing Director Brunel Nederland), rechts Christiaan Wiers (Teamleider Vattenfall Solar Team). Foto: Vattenfall Solar Team