CMS en Nederland Cares gaan samenwerken

CMS en Nederland Cares zijn een samenwerking aangegaan. Medewerkers van CMS zullen vrijwilligerswerk verrichten samen met de stichting. Daarnaast worden verschillende activiteiten gesponsord.

Willem Hoorneman, managing partner van CMS: "Dit mooie partnership sluit goed aan bij onze doelstellingen op maatschappelijk vlak. CMS wil net als Nederland Cares de maatschappelijke betrokkenheid van de young professional vergroten. Door de samenwerking met Nederland Cares kunnen wij ons actief inzetten voor de kwetsbare groepen van ons land en geven wij op impactvolle wijze uitvoering aan ons mvo-beleid."

Nederland Cares biedt vrijwilligerswerk aan waarbij de ontmoeting met mensen uit kwetsbare groepen centraal staat. Doordat het vrijwilligerswerk een flexibele basis kent, is het ook voor de drukbezette professional toegankelijk. Tijdens de activiteiten maken de vrijwilligers en de kwetsbare groepen kennis met een andere wereld. Deze ontmoetingen verbreden perspectieven aan weerszijden.

Karin Schadee, directeur van Nederland Cares: "Wij zijn enorm blij met CMS als partner. Samen werken we aan de verwezenlijking van onze missie: verschillende leefwerelden samenbrengen en zo bouwen aan een samenleving waarin mensen openstaan voor elkaar. Via onze onlinekalender voor flexibel vrijwilligerswerk en teamactiviteiten komen jonge werkende mensen in aanraking met kwetsbare groepen die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Bij een zakelijke dienstverlener als CMS bevinden zich bij uitstek de vrijwilligers waarvoor ons concept van meerwaarde is.”

Bijzonder is de jaarlijkse Olympische Sportweek die Nederland Cares organiseert in juni dit jaar. Honderden young professionals van verschillende bedrijven, waaronder CMS, zullen ruim 1200 kinderen uit achterstandssituaties de kans bieden om op speelse wijze kennis te maken met diverse sporten in het Olympisch Stadion in Amsterdam.