Coolblue is hoofdsponsor Solar Team van TU Eindhoven

Coolblue is de nieuwe hoofdsponsor van het Solar Team van de TU Eindhoven. Dit jaar bouwt het studententeam met hulp van de online retailer een rijdend huis op zonne-energie.

Marijn van Weele, Directeur Energie bij Coolblue, licht toe: “Bij Coolblue helpen we klanten al minder energie te verbruiken én bieden we ze zonnepanelen, laadpalen en Coolblue Energie aan. Het Solar Team Eindhoven wil iedereen laten zien dat je kunt leven en rijden op energie van de zon. Daar zien wij ook toekomst in. Daarom past deze samenwerking helemaal in ons straatje. We zijn ontzettend trots om het Solar Team Eindhoven verder op weg te kunnen helpen.”

Charlot Felderhof, Innovation & Technical Partnerships Manager bij Solar Team Eindhoven, vertelt: “We zijn superblij met deze samenwerking. Op dit moment bouwen we een rijdend huis op zonne-energie. De zonnepanelen op dit ‘Self-sustaining House On Wheels’, in het kort SHOW, gaan genoeg energie opwekken om te rijden, douchen, tv te kijken, je laptop op te laden en koffie te zetten.”

Het Solar Team Eindhoven is een studenteninitiatief van de Technische Universiteit Eindhoven. De afgelopen vier edities won dit team telkens het wereldkampioenschap voor zonne-auto’s.
De komende weken zet het Solar Team Eindhoven alles op alles om SHOW op 10 september 2021 de weg op te krijgen. Dan presenteert het team hun zelfvoorzienende huis op wielen en daarna volgt een 3000 kilometer lange reis door Europa met als eindbestemming het meest zuidelijke puntje van Spanje, Tarifa.