Deloitte verlengt steun aan The Ocean Cleanup met drie jaar

Ook de komende drie jaar staat Deloitte The Ocean Cleanup bij in zijn strijd tegen plastic afval. Het internationale accountants- en advieskantoor heeft zijn partnership met de innovatieve schoonmaak-ngo verlengd tot en met 2023.

In zijn inspanningen voor een schone zee wordt The Ocean Cleanup sinds 2017 ondersteund door Deloitte. Het adviesbureau helpt de ngo bij het verder professionaliseren van zijn organisatie en activiteiten. Tot dusver zijn zo’n 20 projecten uitgevoerd door 131 Deloitte-medewerkers, die wereldwijd samen bijna 8.400 uur hebben besteed aan het ondersteunen van The Ocean Cleanup. Veruit de meeste van deze uren – 7.600 – zijn in Nederland gemaakt, aangezien The Ocean Cleanup hier is gevestigd.

De ondersteuning door Deloitte wordt geleverd vanuit de Deloitte Impact Foundation, de mvo-tak van het advieskantoor die zich via het delen van kerncompetenties, kennis en zijn netwerk inzet om een positieve impact te maken op de samenleving.

“In de afgelopen Jaren was Deloitte erbij tijdens de lancering van Wilson (System 001) en de opvolger, System 001/B”, aldus het adviesbureau. “We waren er toen de Interceptor werd onthuld en voor de economische berekening van het prijskaartje van plastic vervuiling.”

Deze gezamenlijke berekening van Deloitte en The Ocean Cleanup liet zien dat de plastic vervuiling van de wereldzeeën tot maar liefst $19 miljard kost. “Tot nu toe ging de discussie vooral over de ecologische schade veroorzaakt door de plasticvervuiling. Het onderzoek voegt echter een extra dimensie toe. Het toont aan dat het ook financieel van grote waarde is om plasticvervuiling te bestrijden en te voorkomen”, stelde Monitor Deloitte-partner Laurens Petten destijds.

Deloitte droeg verder onder andere bij aan diverse projecten rond de Interceptor. Adviseurs van het kantoor bouwden een event management-oplossing, inclusief de digitale marketing journey en de QR-ticket scanning. Ook ontwikkelde Deloitte een go-to-market strategie om een brede en snelle uitrol van de Interceptor te realiseren, zodat het systeem binnen vijf jaar vanaf de opschaling kan worden geïnstalleerd in ’s werelds 1.000 meest vervuilende rivieren.

Ook de komende drie jaar zal Deloitte The Ocean Cleanup dus blijven ondersteunen. Momenteel helpen de adviseurs nog onder meer met het optimaliseren van Salesforce, advies rond GDPR en pensioen, en nog een project waar Deloitte nog geen inhoudelijke informatie mag delen. “Al met al wordt het een spannend jaar!”, aldus het adviesbureau.